Új hozzászólás Aktív témák

  • HUNited

    őstag

    válasz DanielK #12164 üzenetére

    Ezt már sokszor megbeszéltük, hogy Xiaomira egyetlen normális rendszer van, sokak szerint. Ez pedig az A1 Android One szoftvere.
    Nem tudok kibékülni a MIUI-val. Se a launcher, sem a tárcsázó (ami nem kezeli az ékezetet a nevekben...), sem a sok hozzáadott kémkedő és amúgy is totál felesleges, használhatatlan szoftver nem jön be. A memóriakezelése vicces, ilyen lakatolás olyan optimalizáció, mintha nem tudnám én eldönteni hogy mit akarok.
    Tudom, a szokásos kérdés hogy de akkor miért vetted meg, stb. Nos korábban voltak normális főzött ROM-ok, amik nem produkáltak hibát. Úgy tűnik, hogy a Cyanogenmod bedarálása óta sem készült egyetlen jól használható stabil stock rom sem, amiben nincs semmi sallang, minden testre szabható. Mivel az elmúlt években egy LG V10-et és egy Huavei P20 Lite-ot használtam a Mi8 előtt, nem követtem nyomon ezeket a dolgokat, mert mindkettő tette a dolgát, még Root sem kellett hozzájuk, nemhogy alternatív szoftver. A P20 Lite egyébként még most is megvan, de nem használom. És azt sem szerettem igazán, mert abban is sok a bloatware fos, bár a MIUI-hoz képest igen cool. Pl. még csak véletlen sem lehet letiltani azt az idióta SwiftKey Keyboardot, folyamat ott csücsül, zabálja az aksit pedig már minden engedélyt elvettem tőle, meg kétnaponta frissítik mert akkora szar hogy tele van buggal.

Új hozzászólás Aktív témák