Új hozzászólás Aktív témák

  • Silenzio

    addikt

    válasz B. Tamas #4997 üzenetére

    Sajnos olyan nőt fogtam ki, aki megrögzött luddita volt, a kapcsolatunk utolsó évében fogott életében először okostelefont, és azóta is rühelli őket. Nekem vagy a tapasztalat (kezdőnek hogy legyen tapasztalata?!), vagy a szerencse hiányzott, mert már az első próbára ráment egy hétvége és két ánbrikk kellett. A személyeskedést meg abba lehet hagyni, vagy személyeskedéssel reagálok, seggfej! HOPP!!! Megtörtént. Oops I did it again...... Leszarom, hogy topikgazda vagy.

    "Ha valaki feldolgoz egy filmet vagy zenét és ezek a feldolgozások jobban tetszenek az autómatikusan azt jelenti, hogy az eredeti audio(vizuális) tartalom szerzőjét már nem is tiszteled?"

    Ez egy rendkívül jó meglátás, csak épp félrevisz. A szerzői jog világában sokkal otthonosabban mozgok, mint a főzött romok világában. Ott perkálsz a feldolgozásért. De mint a katonatiszt. És ez nem a "hiába, a mai világba" tipikus esete. Tudnék mesélni, de nem szeretném sokkolni a fórumtársakat, ezért egy távoli példával indítok. Ismered az Egy maréknyi dollárért c. spagettiwesternt, amivel Clint Eastwood sztár lett? És ismered Kuroszava Yojimbóját? A két film annyiban hasonlít egymásra, hogy egy idegen érkezik egy új közösségbe, ahol két tábort egymás ellen hangol. Namármost, ebből a hasonlóságból évekig tartó per lett, pedig Goldonitól Leone éppúgy nyúlt, mint Kuroszavától. Ennyit arról, mennyire necces-zaccos a példa. End user szempontból meg whatever, ahogy az ízlés is, de ha a szerzői jog szabályai érvényesülnének, főzött romok nem is lehetnének.

    https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR

Új hozzászólás Aktív témák