Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz er2es #3040 üzenetére

    most vagy 3 hétig szerintem nem lesz semmi hír, mert kínai újév jön... de még decemberben a béta tesztelőknek jött frissítés (beta4 2470, azóta van béta5 2477 ami távot jobbítana, de hm, nem teljesen sikerült most sem), ami tartalmazta ezt.

    Annyi bibije volt, hogy a felbontást nem vette vissza natívra, hanem a 4k kijelzőn a box skálázta fel a tartalmat is. Bár ez nem feltétlen probléma. De valószínűleg azt is váltania kellett volna, nem csak a Hz-et. Legalábbis ilyesmit írt a kodi fejlesztő. A tévék skálázása jobb szokott lenni, mint a boxé. Viszont a Hz váltás tényleg működni látszott.

    Kiderült, hogy az LG 4k monitorom nem vált 25 és 50Hz-re, akkor is egyenetlen volt a kép. De az LG projektorommal minden módban jól ment, meg amúgyis a 24 és 23.98 a lényegesebb mozizáshoz. A tévés felvételeknél számítana a 25 és 50, de ott meg még mindig rossz az amlogic dekóder haszálatla, mert a váltottsorosből csak egy félképet dekódol, emiatt fele felbontásban látszik az élő tévé.

    Persze ezt kodival próbáltam, ettől még a netflix és más szolgáltatás nem fogja kihaszálni, mert valószínűleg más készüléken sem használják ki.

    Meglepett, hogy a sima mtk chipsetes gen2 firetv stick is tud váltani, ha kodi be van állítva. Azt hittem az csak az új változatokkal működik.

    Ja és azóta volt egy másik tapasztalatom is. Ha a képernyő tud freesyncet és be van kapcsolva, akkor nem jelennek meg a 10 bites színű felbontás változatok. Ha ki van kapcsolva a freesync támogatás a képernyőn, akkor megvan a 10 bit is. Ez azért számít, mert a 8 bites módban jobban látszanak a tömörítési sávok a videókon, mitn 10 bites módban.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák