Új hozzászólás Aktív témák

  • lócitrom

    őstag

    válasz pcnet #7577 üzenetére

    most kezdtem el olvasni úgy 6 nap termését. na most a gyári rendszerekhez nem kell bootloader nyitás minden esetben. van egy ügyes módszer. amúgy ha valamit nem jól csinálsz az maximum annak a jele, hogy nem jól csinálod :))

    szóval a megoldás ez. ez egy pofás és megbízható kis trükk. azt nem nagyon értem, hogy az ügyeletes kollégák itt ezt mért nem tudták eddig megemlíteni. mostanság ha csak én itt nem jelzem a hasonló helyzetben lévőknek ez sosem kerül szóba. újratelepítés előtt egyébként nem kell leválasztani semmilyen online szolgáltatást sem. egyetlen szükséges óvintézkedés a mentés lehet, amit a beépített beállításon keresztül vagy valamilyen egyéb kézi lementéssel érdemes csinálni, meg MIUI/Google felhőszolgáltatással, ha van. ilyen jól ismert és rommá sztárolt backup programokat nem javaslok. elavultak meg a MIUI-n eleve a saját alkalmazása a legjobb. ha a célrendszer inkább valami AOSP, akkor azokhoz talán jók a populáris megoldások. szóval például ez alapján tudod frissíteni. egyetlen pont nem lényeges ebben a leírásban: bootloader nyitás szükségessége. a többi stimmel. rendszerekről annyit, hogy a 8.5.2.0 elviselhető. működik. de hogy mért így fogalmazok arra csak tartós szemlélés után jössz majd rá. (már ha jó megfigyelő vagy).

    ja igen. amibe te beléptél az a bootloader menüje. ahogy írták váltani lehet angolra. a gyári recovery pedig csak gyári rendszerekhez jó, de a frissítési folyamatot te nem tudod elindítani vele program nélkül, maximum megfelelő ADB ismerettel. ez persze nem tudom adott-e, de rémlik a neved más pingvines témákból (lehet tévesen).

    (#7404) mpo

    emellett nem tudtam elmenni. kb. 13 éve használok AVG-t és ott (fostos Windows-zon) megállja a helyét meg szép és jó. ugyanakkor indokolatlan Linux alapú rendszereken erőltetni a vírusvédelmet. egyrészt nem kimondottan vírusokról van szó, már csak a rendszer természete miatt sem. inkább csak malware, gyatra kis jószágokról. másrészt a USER ERROR okozza a kalamajkát az esetek 95-98%-ában. ha nincs root a telefonon vagy jól van szabályozva nincs szükség irtásra/védelemre. Android rendszeren ezek az alkalmazások inkább csak bloatware-nek jók. ha jót akarsz, inkább csinálsz egy alapos host tiltást és olyan böngészőt használsz, amiben van integrált reklámszűrő. lásd: Adblock Browser. és persze sosem árt az óvatosság, okosan kell netezni.

    (#7237) Nimda

    nem hivatalos információ, de a tendencia azt mutatja, hogy a gyártó Note sorozatában a jobb LCD panel kizárólagos. Redmi sorozatban pedig a fekete kapja mindig a gagyibbat. nem értem mért...

    (#7323) hzsolee

    lehet nem aktuális, de: sehogy. maximum kikapcsolod a másik kártyát.

    (#7184) starr

    lehet nem vagyok képben. nem tudom mi igazából a kérdés, de arra gondolsz, hogy lehet-e húzni a magokat? elméletben 4x1,1Ghz + 4x1,4Ghz-es magokkal bír.

    [ Szerkesztve ]

    „the cake is a lie” - mi band 4 fordítás: https://bit.ly/miband4hu - mi band 5 fordítás: https://bit.ly/miband5hu - mi band 6 fordítás: https://bit.ly/miband6hu

Új hozzászólás Aktív témák