Új hozzászólás Aktív témák

  • negyven2

    veterán

    válasz NagyonTitok #4352 üzenetére

    A mai világban pont az is sok probléma egyike, hogy az ilyen emberek akik már attól zaklatottnak érzik maguk, hogy csak csúnyán néztek rájuk (ami igazából simán benne van, hiszen kívülállóként, nem ismered az adott egyén személyiséget, az nem hasonlítható össze senkivel se), ezek emberek többsége az ilyennek hangoztatásával pont, hogy nevetségessé, hiteltelené teszi magát a cyberbulling-ot. Pedig ez egy nagyon komoly probléma is lehet, főleg a mai világunkban ahol lényegében a fiatalság nagy részének a zsebébe ott az egész emberi civilizáció elérhetősége, aminek köszönhetően bárhol, bármikor, bárki névtelenül alázhatja meg a másikat, csak azért mert megteheti.
    És itt nem annyiból áll, hogy "csúnya dolgokat" mond neki. Szerintem mindenki tisztában van azzal, hogy a gyerekek és a fiatalok nagyon "gonoszak" tudnak lenni a másikkal, lényegében ha valakit meg akarnak alázni, akkor bármeddig képesek elenni ez ügyben (de ez igazából minden korosztályra igaz, e idősebb korban azért csökken ezen egyének száma). Persze erre jön válasznak, hogy már gyerekkortól, úgy kell élni, hogy ne köves el hibát. Hogy itt mi a hiba az viszont nincs definiálva, mert az ebben mibenléte korszakról korszakra változik (elég csak a manapság is aktív MeTo kampány szélsőségeit, megnézni, ahol összemossák a konkrét zaklatásokat, azzal, hogy oviban meghúztad valakinek haját. Persze is sarkítás, de nem embert meghurcoltak már csak azért mert "illetlenül" viselkedett valakivel még az egyetemi évei alatt 30 évvel ezelőtt (pl. ami a "jó a s*gged" beszólásban kimerül).

    De hogy ne menjünk messze vissza, pl. ott volt a The Legend of Zelda: Breath of the Wild egyik kritikusa aki 7 pontot mert adni neki a tesztjében (és most tekintsünk el attól, hogy ö maga mondta, hogy nem tetszenek neki a Nintendo játékok). Őt pl. hónapokig zaklatták (némelyike halásos fenyegetés volt) szinte minden elérhető helyen, sőt még levélben is. Egy másik hasonló esetben valamelyik Sony-s ex. címet húzta le az egyik nagyobb nevű kritikus. Ott még a házához is elmentek, és a gyerekeit is folyamosan zaklatták addig amíg el nem költöztek. Valamint ne felejtsük el a The Last Jedi-ban játszó Kelly Marie Tran elleni, máig tartó zaklatási hullámot, amit csak azért kap, mert voltak olyanok akinek nem tetszett a karakter akit alakított (szerintem se egy jól megírt karaktert alakít, de erről nem a színésznő tehet). És akkor még a Swatting-röl nem is beszélve.

    Szóval de, a Cyberbulling egy létező, valós probléma, ami azért komoly károkat tud okozni.

    Elég csak a cheater/tryhard ligára gondolni RDO-ban meg GTAO-ban (meg minden játékban). Ezeknek az okoz örömöt, ha mást bánthat, zaklathat (még ha te nem is érzed ezt, mert csak tovább állsz). Szerencsére vannak rájuk megoldások. Pl. amitől sok ilyen kiborul, az az, hogy te is úgy kezdess el viselkedni velük szemben mint, ahogyan ők teszik ezt veled (ez persze csíterek esetén nem működik).
    Itt Xbox-on (meg PS-en) szerencsére klasszikus csalók nincsenek, maximum glitcherek. TryHard-ból annál több, de mivel itt a defensive mode-nak van egy konzolos plussz funkciója, így engem az ilyenek elkerülnek. Itt ha defensive-be vagy akkor ha Assisted Aim-ot használ az illető esetén nem fog tudni befogni, nem tud megkötözni. És ha már valamennyire jól tudsz játszani aim nélkül akkor ezek többségét kikergeted a világból. Persze ott vannak még a csillagharcosok is, akik egy jó része valamilyen bill/egér átalakítót használ. Ezek ellen nem sokat lehet tenni, mint a Parley, vagy a lobby váltás. És végül ott vannak még azok akiknek az egész játék csak PvP, bárhol is vagy (pl. csak azért megy be Master Archer-be, Race-be, hogy 60+ kill-t összeszedjen).

    [ Szerkesztve ]

    "Zombies can’t swim. Famously underutilised anti-zombie measure. Walking Dead would have been over in one series if Rick Grimes had used his brain and gone to the Everglades."

Új hozzászólás Aktív témák