Új hozzászólás Aktív témák

  • tome0001

    senior tag

    Sziasztok,
    Így 7-8 használat után írnék egy rövid review-t a Viomi SE upgraded version robotporszívóról, segítve a potenciális vásárló frumtársakat.

    Választás, rendelés:
    Silent 77 fórumtárs segítségével 223 dollárért jutottam hozzá az aliexpresszről (de azóta 200 egynéhány dolcsira esett az ára -> ennyiért még jobban megéri). Lengyelországból 3 nap alatt nálam volt a csomag, DPD futár hozta.
    Én azért választottam ezt, mert ár érték arányban szerintem abszolút best-buy. Mop pro-val kapcsolatban több negatív - főként software-es tapasztalatot is olvastam (ami hasonló kategória) így ez elrettentett a Mop Pro vásárlástól. Ami meglepett hogy 4db feltörlőrongyot kaptam hozzá, úgy hogy egy ideig nem kell költeni ilyesmire.

    Kezdetek, beüzemelés:
    Egy gateway+yeelight izzó+3db BT-s hőmérő és egy IR remote-ot tartalmazó egyszerűbb okosotthonba szerettem volna bepasszítani a porszívót, azonban a Play Store-os app-al elakadtam, mert kínai szerveren nem látta az app a porszívót (még QR kóddal sem tudtam aktiválni), aztán EU szerveren meg a porszívót látta és a többi eszközt nem. Aztán letöltöttem az orosz VEVS appot, azzal tökéletesen működik minden. A párosítás kb. 2 perc volt.

    Működés közben:
    Az eddigi porszívózások alatt kipróbáltam az összes módot. Porszívózásban 4 fokozat, feltörlésben 3 mód áll rendelkezésre. Porszívózásban a 2-es vagy 3-as, feltörlésben a legnagyobb fokozatot használjuk.
    Féltem a feltörlés miatt, hogy mennyire lesz hasonló mint amikor felmosol, de ahhoz képest hogy kb. 2dl ioncserélt vízzel feltöröl 50nm-t, szerintem tökéletes munkát végez. Sima vízzel is foltmentesen szárad a parketta és a járólap is. Mi csak ioncserélt vizet öntünk bele, többen tesznek bele felmosószert, de én nem merem, inkább vigyázok a fúvókákra.
    Felmosásnál az "S" és az "Y" módot is kpróbáltam, én az Y-t nem találtam sokkal hatékonyabbnak, sőt.
    Lehet hogy én csinálom rosszul, de mivel 1db 3 négyzetméteres szőnyeg van a lakásban, nem csináltam virtual wall-okat a szőnyeg köré, hanem feltörlés funkcióval simán felengedem a szőnyegre a robotot.
    Y módban ahogy hátrafelé törölne, sajnos megakad a szőnyegen, így gyakorlatilag elég sután mozog a szőnyegen.
    Az utolsó ilyen tapasztalat óta az "S" módot használjuk, de az is olyan jól töröl hogy nincs vele semmi baj.
    Nekünk a 78nm-es lakásban (hasznos felület 48-50négyzetmétert) kb 60-65p alatt takarít ki, ezalatt pont teljesen kifogy a víztartály, és az akksi kb 70%-ot merül (ami kicsit soknak hangzik, de lehet hogy pár töltés kell még neki hogy elérje az akksi a teljes kapacitását).
    Az oldalt lévő kis keféjével ügyesen maga elé söpri a szöszöket.
    A víz és a portartyált érdemes minden munkafázis után kitakarítani/vízzel feltölteni mert azért elég kicsi, és hamar megtelik a lakás dzsuvájával :) A felmosórongyot is 2-3 alkalmanként érdemes kiöblíteni folyóvíz alatt, hogy a hajat stb, ne húzza maga után.
    Annyiban érdemes segíteni a munkáját, hogy pl az étkezőszékeket felrakod az asztalra amikor takarít, neki is egyszerűbb, és utána te sem fogsz szentségelni hogy rosszul takarít a szék lábai között a kis aranyos :)

    Negatívumok/megemlítenivalók:
    A munka végeztével, a dokkolóhoz való visszatérés elég sokszor kacifántos. Van hogy más felé indul el mint amerre a dokkoló van, de többször előfordult már hogy percekbe telik mire visszatalál, közben olyan mintha hulla részeg lenne, nekimegy mindennek, de aztán egyszercsak valahogy észhez tér félúton és onnantól már hazatalál. :D

    Én egy 5ghz-es wifi modult már ebben az árkategóriában is elvárnék (nálunk a házban sokkal jobb az 5Ghz-es lefedettség, de szerencsére a 2,4-en is tökéletesen elboldogul).

    Ezeken kívül tökéletesen elégedett vagyok az eszközzel, kb. 3 éve 150 ezer forint volt egy ilyen tudású gép, most már előbbi összeg feléért tök jó kis gépeket lehet kapni, így aki habozna, annak csak ajánlani tudom ezt a típust.
    --------
    Röviden ennyi, ha bármi kérdésetek van, írjatok, és szívesen válaszolok a felmerülő kérdésekre.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák