Új hozzászólás Aktív témák

  • yetijetnyak

    csendes tag

    Roborock S8+

    Ma a porszívózásnál azt néztem, hogy nem tudja kiüríteni a gép portartályát a dokk. Minden rendbenlevőnek tűnt, a porzsák kb 1/3-ig volt, viszont elég masszív volt a tartalma, a macskaszőr gondolom eléggé össze tud úgy állni, hogy tömítsen, szóval gyanús volt, hogy a porzsákon nem tud rendesen átszívni a rendszer.

    Közelebbről megnézve a dokk szívónyílása a porzsák alján van, viszont a porzsák tartalma is alulról kezd el gyűlni, így hiába csak 1/3-ig van a porzsák, valószínűleg már nem tudott rendesen a dokk átszívni rajta, így csökkent a szívóerő.

    Nem értek hozzá, de kisebbre tervezték volna a porzsákot, vagy a szívónyílást nem a porzsák alá teszik, akkor ez elkerülhető lenne, mert így vehetnék folyamatosan új porzsákot 1/3 telítettségnél.

    Gyorsmegoldásként kicsit oldalra nyomkodtam a porzsák tartalmát, hogy a szívónyílás feletti rész üres legyen, és úgy már kikapta a tartalmat a gépből. Ideiglenesen felraktam a porzsákra egy csipeszt is, hogy a porzsák ne lógjon a szívónyílás fölé, és a tartalma jobbra gyűljön. Nem mondom, hogy egy igényes megoldás, de ha nem tépi le a csipeszt a durvaszűrőbe, meg nem kezdi el szétszakítani a porzsákot, akkor akár működhet is.

    Y

Új hozzászólás Aktív témák