Új hozzászólás Aktív témák

  • spammer

    veterán

    Na, este még 2 rész (7x03-nál vagyok) és a végére érek a True Blood darámnak, aztán jön a hetiben nézés.

    Szóval 1-6. évad, minimális spoiler előfordulhat, de semmi komoly.

    Az a helyzet, hogy a baromi jó első évad ("vámpíros Twin Peaks") után egyre jobban kezdett félrecsúszni a sorozat, az írók nem tudták, hogy mit kezdjenek a sztorival és a több karakterrel sem, ezért "elsupnatosodott", aminek a 4. évad volt az abszolút mélypontja. Így, hogy egyben daráltam az egész sorozatot, túlélhető volt az is, de évről évre, hetiben követve, hát, megértem azokat, akik akkor és ott kaszálták. Aztán az 5-6. évad már ismét tetszett, de azért abban is voltak felesleges dolgok, és hát az első évad szintjét sosem érte el. Kár is érte, mert nagyon jó dolgok/témák voltak benne: a rasszizmus, a vámpírok és emberek együttélése, az örök lét drámája, és hasonlók, amiket sokkal okosabban végig lehetett volna vinni egy jó írógárdával, ahelyett, hogy mindenféle lényeket hoztak be, meg jobban hullatták a karaktereket, mint a Game of Thronesban. :U

    Viszont minden hibája, mélypontja ellenére megszerettem a sorozatot, és ez főleg néhány karakternek köszönhető, mint pl. Jason, Andy, Jessica, Pam, Eric. De bírom Billt is, meg igazából mindenkit, nem sok szereplőt tudnék mondani, aki idegesített volna. Néhány akadt, meg voltak, akiket feleslegesnek tartottam, de igazából ezen a téren nem volt komoly gondom. Még Sookie-val sem. :N

    A zenéjét jól eltalálták, az intro az all-time kedvencek közé került, tökéletesen összegzi a sorozatot, sosem tekertem át. :) Továbbá nagyon tetszettek a flashback jelenetek, hangulatosan voltak és hozzáadtak a karakterekhez.

    Szóval hát ja, guilty pleasure, fansorozat lett belőle. Sikerült a szívemhez nőnie ilyen rövid idő alatt is, és sajnálom, hogy vége lesz, de remélem, hogy sikerül(t) valami épkézláb befejezést írniuk.

    Spoilerbe azért ideteszem, hogy mire számítok a végén, csak úgy érdekességképpen. Valójában nem spoiler, hiszen nyilván nem tudok semmit, csak elmélet. :)

    [SPOILER]
    Sookie-ból vámpír lesz, Billel örökké élnek, amíg el nem jön a True Death. :DDD Jessica és Jason újra együtt lesznek, Eric és Pam közül pedig az egyik meghal majd. Bár ez utóbbi remélem nem igazolódik be.
    [/SPOILER]

    [ Szerkesztve ]

    „A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

Új hozzászólás Aktív témák