Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz paatrick #55020 üzenetére

    "Engem csak megerősített abban hogy a sakk kb a legélvezhetetlenebb sport még a profi játékosok számára is. Ha bemagolod az összes variációt akkor nyersz. Ennyi. Semmi köze nincs az ügyességhez, blöffhöz, intuícióhoz."

    Izé, nem tudom mit néztél, de ez a sorozat pont arról szól, hogy ez nem így van. :D Persze, a végén már magolnia is kell, gyakorlatilag az a lényeg, hogy az intuíció önmagában kevés. A sakk technikai részből szerintem azért nem mutathatnak túl sokat, mert unalmassá válna az átlagnéző szempontjából. Jelenleg meg az van, hogy ez a kis minisorozat elég jól felkeltette az érdeklődést a sakk iránt.

    Maga a karakter elvileg Bobby Fischert másolja (a nemet leszámítva), utóbbiról készült is film (Pawn Sacrifice, azaz Gyalogáldozat), amit utólag megnéztem, de nagyon csalódtam benne, rohadt idegesítő volt végig.

    Én azt várnám, hogy Polgár Juditból csináljanak már filmet vagy sorozatot, gyakorlatilag ő a igazi Beth Harmon. Nekem a Queen's Gambitból hiányzott a (jó értelemben) feminista része a sztorinak, ennek meg mi adhatna jobb alapot, mint egy igaz történet. Illetve az is egy nagyon érdekes téma, hogy őt gyakorlatilag legyártották a szülei, mármint az intelligenciáját. A Vezércselt is nagyon jónak tartom, de ez a magyar sztori sokkal-sokkal ütősebb és érdekesebb lehetne.

    A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

Új hozzászólás Aktív témák