Új hozzászólás Aktív témák

  • negyven2

    veterán

    válasz RetepNyaraB #65015 üzenetére

    A probléma részeben onnan ered, hogy ugye Tolkien sosem akarta volna eladni a filmes jogokat, de 70-es évekében kvázi rá lett kényszerítve (anyagi okok) hogy eladja Saul Zaentz-nek. De ekkor is csak a Trilógia és a Hobbit jogokat kapta meg. Vagyis emiatt is van az, hogy a Peter Jackson is csak annyit használhatott fel a filmek során ami ezekben volt (vagyis jogilag semmi más dologhoz nem nyúlhatott, hiába voltak róla részletesebb, bővebb dolgok ezen 4 könyvön kívül).

    És ugye pár hete volt hír, hogy a Svéd Embracer Group megvette a Middle-Earth Enterprises-t, és így mostantól ők birtokol szinte minden (játékokon át a merchandising-on keresztül egészen a filmes jogokig) "A Gyűrűk Ura" és "A hobbit" és más, a Tolkien Estate által engedélyezett többi irodalmi forrás jogát (de alapvetően ők se birtokoljak pl. azokat a jogokat amiket az Amazon se kapott meg).

    Egyébként az Embracer Group a játékok és egyéb tematikus termékek jövőbeli készítése mellet a filmes univerzum kiterjesztésen is gondolkodik. Vagyis ha úgy látják, akkor jöhet az Aragorn, Gandalf vagy akár a Gollam mozifilm is!

    "Fact. Bears eat beets. Bears. Beets. Battlestar Galactica."

Új hozzászólás Aktív témák