Új hozzászólás Aktív témák

  • Mauzes

    őstag

    Na, megérett bennem az elhatározás, hogy visszaküldöm a Samsung J550-est. Sajnos több dolog hibázik, úgyhogy a Samsung cuccokat én személy szerint egyelőre hanyagolni fogom.

    Pozitívumok:
    + jobban szól, mint a TV (micsoda meglepetés), főleg a mélyek miatt, maga a front nem valami nagy szám
    + nem csicsás, észre sem veszed, hogy ott van
    + a led pár másodperc után teljesen elhalványul (kikapcsol), így este sem zavaró
    + vezetéknélküli a mélynyomó

    Negatívumok:
    - HDMI ARC összeköttetéssel a projektor nem kapcsol be automatikusan, amikor a TV-t bekapcsolom (Samsung TV)
    - optikai kábellel összekötve a projektor hangerejét nem tudom a TV távirányítójával kezelni
    - a HDMI ARC összeköttetés csak a gyári összeszerelés után működött, egyetlen alkalommal. Ezután kíváncsiságból kipróbáltam az optikait, viszont ezt követően beszart a HDMI, már nem adott hangot semmilyen módon, ilyen-olyan reset-ek, áramtalanítás, stb. sem oldotta meg (minden más, BT stb. jó, csak a HDMI-n nem szól)
    - 5.1-es médiák lejátszása alatt a hang bizonyos időközönként (mondjuk 15-30 percenként) kihagy kb. egy fél másodpercre, ami tök zavaró. Ezt úgy lehetne kiküszöbölni, hogy a TV beállításainál átállítjuk PCM módra, viszont ezt minden egyes médiánál és minden indításnál meg kellene tenni, ráadásul így sokkal halkabb lesz a cucc.
    - firmware-t nem tudtam frissíteni, egyszerűen nem ismerte fel a ROM-ot a pendrive-on
    - ez ugyan szubjektív és helyszíne válogathatja, de a mélynyomó valahogy furcsa, egyszerűen nem tudtam olyan helyre tenni, hogy tényleg jól szóljon. Próbáltam a sarokban, szoba közepén, itt-ott, de sehol nem szólt úgy, ahogy szerintem kellett volna. A TV mögé a polcra helyezve volt talán a legjobb. Ez azért furcsa, mert volt már több fajta mélynyomó ugyanebben a szobában, amelyek teljesen máshogy viselkedtek, pl. sarokba téve szépen finoman betöltötték a szobát a mélyek, míg ennél nem.

    Azt szeretném jelezni, hogy a mélynyomón kívül minden egyes negatívumnak próbáltam utána járni interneten, és ezek nem egyedi problémák sajnos. Nem azt mondom, hogy minden cucc ugyanezeket produkálja, de hogy sok, az biztos, és több fajta Samsung modellre találtam ugyanilyen beszámolókat a neten.

Új hozzászólás Aktív témák