Új hozzászólás Aktív témák

  • Laca19 (a)

    aktív tag

    (#3250) F_Peter: 14 napig próbálgatja, ha meg nem tetszik neki, él az elállási joggal :)

    Amúgy ma voltam MM-ba, haverral kb. 15 percet szántunk 3 soundbar kipróbálására:

    1. Denon DHT-S514 (140.000 Ft)
    2. JBL SB450 (150.000 Ft)
    3. Samsung HW-MS650 (beépített mélynyomós) (130.000 Ft)

    Áruházi körülmények, BT kapcsolat telefonnal, semmi állítgatás, csak egy gyors "teszt" volt, de egyezett a véleményünk...igazából mindháromra kíváncsi voltam: Denon soundbart még nem hallottam, a "híres" JBL SB450-re is kíváncsi voltam, a Samsungra meg azért hogy nincs külön mélye.

    Kezdem a legrosszabbal:

    3. Samsung HW-MS650

    Őszintén saját célra 10.000 Ft-ot sem adnék érte. Mert minek. Nem jó, se magas, semmi mély, dobozhang...kikapom a szekrényből a 15 éve 40 ezerért vásárolt 5.1-es LG-met, bedobok egy DVD-t és jobban szól...nem is kicsit. De a mamának a laptop mellél odaadtam a szintén 40 ezres LG FA162-es HiFi-met hangszórónak...persze nem használja, de az is sokkal jobb. Nem is értem... 10/2 (csak mert jobb mint a TV)

    2. JBL SB450

    Hát az igaz, hogy sokkal jobb, mint a Samsung. De nagyot csalódtam. Nekem nem tetszett a mélye...a főegység nagyon gyengének tűnt...és nagyon szétvált egymástól a rendszer: szólt külön a mély, és szólt külön a magas, rohadtul nem volt összeolvadva a rendszer, a mély mintha önállóan működött volna. A magas sem tetszett: volt rendesen, de nem volt kellemes nagy hangerőn hallgatni, inkább bántotta a fülem.
    Szerintem rohadtul nem zenére találták ki. Azt eltudom képzelni, hogy filmre ütősebb...ha pontozni kéne: 10/5
    (Itt megjegyzem különbözött a véleményünk haverral, azt mondta annyira nem rossz, ahogy én mondom, de hozzátette őneki sem kéne)

    1. Denon DHT-S514

    Kezdem a rosszal:
    -Kb. bő 1 perc alatt tudott rácsatlakozni a telóm (?), míg a másik kettőre 5-10mp. Haverom már mondta, hagyjuk a francba...én azért kivártam

    De a lényeg, hogy ennél éreztem először azt, hogy na, ez már valami. Itt már egyben volt a hang, dinamikusabb volt, mint a JBL...azt mondom ez sem éri meg árát, de a 3-ból ez volt a legjobb. Ha pontozás, akkor 10/7.
    Szerintem kb. 80.000 lenne a reális ára, de ha ennyi is lenne és valaki azt mondaná ilyet akar venni, azt mondanám, tegyél hozzá +30 ezret, és az LG SJ7 jobban szól...teltebb hangzás, tágasabb a tere.

    Összességében még mindig azt mondom, amit korábban már említettem, és már más is feszegette a témát, hogy ezek a szettek nagyon túlvannak árazva, sok régebbi jobban szólt. Van 1-2 jó, de a többség nem éri meg az árát.
    És itt nem sok 100 ezres régihez viszonyítok...de az idő előre haladásával is ugyanannyi pénzért jobbat várnék...TV-nél is jobb kép ugyanannyiért, gyorsabb CPU ugyanannyiért stb...és ezt hangnál nem érzem. Van mondjuk 10 évvel ezelőtt vásárolt középkategóriás egybeszettem (amivel tisztában vagyok, hogy a PH-n nem jó dolog megemlíteni, mert az csak sz.r lehet), és lehet nincs rajta BT, WiFi, meg hasonlók, de a hangja messze jobb, mint egy mai, sok 300 ezer Ft alatti szetté.

    http://www.diesel.com

Új hozzászólás Aktív témák