Új hozzászólás Aktív témák

  • remington2

    senior tag

    válasz EGOKA #2780 üzenetére

    Kicsit egyszerűbben (mert tényleg zavaros, elég nehezen állt össze, amit gondoltam):

    Eddig úgy véltem (az SG1 alapján) hogy az Asgardok egy, az ősökhöz hasonló fejlettséggel bíró, történelmileg hasonló korú faj (vagy alig fiatalabb), amely egy másik galaxisban élt, de mikor az ősök ideköltöztek, később ők is megjelentek itt, és idővel - más fajokkal együtt - alkották azt a bizonyos szövetséget (negyedik faj ugyebár, az ősök, furlingek, nox mellett).

    Viszont ez nem illik ehhez a sok millió éves meséhez. Ez alapján ősök jóval idősebbek, és az asgardok is csak mellettük váltak felnőtté, és így az ősök egész történelme valahogy szétesik, mert elképesztően hosszúra nyúlik, még a tejútra költözés utáni időszak is, nemhogy előtte . . . Éppen azok a helyek, amelyekre utaltál: a sok millió év itt, sok millió év ott.

    Na, a lényeg: a csavar az, hogy az asgardoknak ilyen számok mellett jóval fiatalabbnak kellene lenniük, hiszen a négyek szövetsége sacc legalább 5 millió évvel ezelőtt kellett, hogy létrejöjjön, A #2768-as hozzászólás időrendje valahogy nem akar összeállni . . . hiszen idejönnek, itt is tevékenykednek, sok-sok évszázezred (millió?) elmennek, évmilliókat élnek a Pegazusban, majd visszatérnek? Az egész nem az asgardok miatt érdekes, hanem az ősök történetének ilyen elképesztő megnyújtása miatt. Oké, darwini evolúció, repülnek a százezer évek, de itt már egy űrutazó fajról beszélünk. . . én bírom a millió éveket, csak valahogy logikátlan az egész.

    "Annyit szerintem leszögezhetünk, h az SG nem a logikára épít, egyszerűen csak szórakoztat." Az ilyen nálam gáz, mert ha nem is kőkemény, de valamilyen logikát mégiscsak várok . . . ennyi erővel a következő részben megjelenhetne Paff és Yoda, hogy segítséget kérjen a Teletubbiek megmentésére . . . nem jó, ha így kicsúsznak.

    [ Szerkesztve ]

    They see me trollin' / They hatin' / Patrolling they tryin' to catch me ridin' dirty . . . :D

Új hozzászólás Aktív témák