Új hozzászólás Aktív témák

  • Boond

    addikt

    válasz Alusky #3567 üzenetére

    "A másik amit nem magyarázott el a sorozat, hogy akkor most pontosan milyen galaxisokban is van kiépülve a csillagkapu rendszer"

    A legrégebbi az Igazság Ládája c. film, ott látni megszületni a csillagkapu ötletét, rendszerét, mint tervrajz.
    Utána szerintem a Tejútrendszer jön, mint új lakóhely, beleértve később a Föld nevű bolygót is. Ezt követi a Végzet hajója és kapu rendszere, beleértve a telepítő hajókat amik automatikusan telepítik különböző galaxisokba, minden irányba. Végül Pedig az Atlantisz és a hozzá hasonló városhajók és Pegazus rendszer.
    Ezek a csillagkapu rendszerek a sorozatban.

    * Az Orajnál csak később került elő ez a dolog, illetve ők nem foglalkoztak ilyennel, csak később, nagyon célzottan.

    A Tejúton 7 ékzár kell ezt könnyen meg lehet tenni, plussz energia nélkül.
    A Pegazusi utazáshoz már plusz energiára is szükség volt ZPM, ezért inkább hajókkal közlekedtek, vagy később csillagkapu rendszert építettek ki.
    A 9. ékzárhoz még ennél is több energiára volt szükség, ezt még kevésbé tudták használni. Ez az oka, alapvetően annak, hogy nem utaztak távoli galaxisokba, csak "lokálisan maradtak" + egy galaxis elég nagy, miénk vagy 100.000 fényév.

    " de az Ori meg az Asgard is elvileg totál más galaxisban van"
    Nincs információ arról, hogy itt működött volna kapu rendszer. Az Oraj egy alapvetően középkori társadalomra épített, nem is lett volna szükség rá. Az Ősök onnan származtak ahonnan az Oráj ugyan arról a bolygóról, egy civilizáció ahol egy ponton történt egy törés (filozófiai). ÉS később elhagyták azt a galaxist, messze évezredeken, át utazva, minimum. Ekkor született meg a kapuk ötlete, tehát már később hogy elhagyták a szülő bolygójukat. De ha láttad a filmet - és előtte megnézted volna az Atlantiszt akkor tisztább lenne a kép. (Bár az Oráj rész alapvetően az SG-1 utolsó évadaira jellemző). A Pegazus egyébként itt van a szomszédban. A valóságban is létező Pegazus csillagképben található PEgDig előjellel.

Új hozzászólás Aktív témák