Új hozzászólás Aktív témák

  • highness

    tag

    Sziasztok!
    Kicsit hátrébb olvastam, a Tissot fake, replika, hamis, vagy akárhogy is nevezzük utánzat órákról írt hozzászólásaitokat. Nekem is van ezzel személyes tapasztalatom. Ha megengeditek pár sorban megosztom veletek.
    Régen tetszenek a Tissot órák, és amikor megsérült a 13 éves Festina órám, gondoltam vásárolok is egy Tissot vízálló megbízható svájci karórát. Új ára sajnos a költségvetésemhez magas, gondoltam megveszem a netről olcsóbban. Naivan az első Jófogásos hirdetésre lecsapva megrendeltem a képek, és a hirdetés alapján EREDETI PRS 516 tipusú gyönyörű órát, amihez még doboz, lepecsételt jótállási kártya is volt. Az eladó mondta, hogy mivel Amerikában lett vásárolva az óra, így a hivatalos szerviz nem vállalja itt az esetleges javítást Magyarországon. Megérkezett, gyönyörű volt, és büszkén viseltem 3 napig, majd egy reggel mikor a téli hidegről a benti melegbe bementem betett neki, és bepárásodott. Hívtam az eladót, aki szerintem meg volt győződve az óra eredetiségéről, és belement, hogy visszaküldjem az órát. Persze pár ezrest buktam, de visszakaptam a pénzem. Utánanéztem és pár apróság nem stimmelt az órával.Nem világított sötétben csak a mutató, a perc rubrikák nem. A fém szíj Tissot felirata sokkal vékonyabb kisebb betűkkel volt gravírozva, és az óra hátoldalán a Water- resistant csupa nagybetűvel, és kötőjel nélkül volt. Persze a belsejét nem láttam az órának...
    Azóta sikerült beszereznem egy ugyan olyan órát a Chrono24-ről egy pár éve ott kerskedő megbízható spanyol eladótól, ami tökéletesen működik. Használt ugyan, de szerintem nem nagyon hordhatták, mert tökéletes állapotban van. Az ára pedig az új magyar bolti árnak szállítással együtt is kevesebb volt a felénél. Remélem legalább addig amíg a régi Festnám 13 évig. :)
    Tanulság volt számomra, hogy nagyon meg kell gondolni mit veszek meg, és leginkább honnan...

Új hozzászólás Aktív témák