Új hozzászólás Aktív témák

  • t_a_m_a_s

    őstag

    válasz Tulku #155961 üzenetére

    Szerintem az a baj, hogy a használt vonalon érhetnek csúnya meglepetések, főleg az olyan, magamfajta amatőr természetbúvárokat akik leginkább kedvelők, s nem hozzáértők (vagy mint a FB csoportban az érintett szvsz jószándékú emberke). És miért kéne hozzáértőnek lenni olyan szinten mint Misi, Gonzi ahhoz, hogy az ember vegyen egy használt órát? Az én két verzióm:
    - Vagy vidéki emberként fogom magam, egy 150K-s óráért felmegyek Pestországba, elzarándokolok a márkaboltba bevizsgáltatni. Fizetem a benzint, a parkolást, az órást, elbaszok egy napot. Egy 150K-s órára - ha minden rendben van - ráköltök további 10-15K-t...
    - Vagy bemegyek a márkaboltba és megveszem mondjuk ugyanezt a Fortist újonnan, 330K-ért, és akkor az garantáltan eredeti.

    Az új óra árak szerintem nagyon elszálltak. 6 éve az ugyancsak ETA2824-2-es MIDO-mat 110-ért vettem újonnan, szaküzletben. Most ugyanezzel a szerkezettel szerelt, hasonló kategóriájú, presztizsű órák (mint pl a Flieger) 300 felett vannak, egy kategóriával feljebb (TAG) pedig fél milla felett.
    Aztán jön az 5-6 évente esedékes szerviz, megint jön a para, hogy kinek a kezébe adjam. Az elmúlt hónapban két elég jó nevű órásról osztottak itt meg rossz tapasztalatokat. Illetve ez is minimum két nap Pestre mászkálás, plusz a szervizdíj, egy 50-es nem takarja be... Ha ebbe belegondolok, nem mondhatnám őszintén jószívvel senkinek, hogy persze haver, vegyél automata svájcit... Azt gondolom, hogy ez az órázás is (mint pl a fotózás), igényel egy anyagi szintet, ami alatt nem érdemes. Én ezt a szintet eléggé alulról karcolom, és erős a gyanúm, hogy visszatérek szépen az ECO drive Citizenek világába, költséghatékonysági okokból...

    (#155964) WiZARD: még ha a dobozokat ki is dobálnám (van otthon 4 órás dobozom, a forgató bazinagy doboza, a fotós cuccom, objektívek 4-5 doboza, laptop, tablet dobozok, nem kis helyet foglalnak...), olyan nincs, hogy az a dossziényi papír ami ezekhez társul, ne legyen meg.

    (#155963) Kbali: Sajna ez a tipikus mentalitás, valahogy mindig képesek vagyunk elhinni, hogy pont mi fogtuk meg az Isten lábát, mi vettük meg a kevesetfutottnemdohányzógarázsbantertottat féláron,hogy van ingyenebéd. Pedig nincs.

    [ Szerkesztve ]

    Holnap majd jól beletépünk...

Új hozzászólás Aktív témák