Új hozzászólás Aktív témák

  • Milu87

    csendes tag

    Sziasztok!

    Ahogyan korábban írtam beszereztem egy Seiko SARB035 modellt. A letisztultsága fogott meg,illetve,hogy japan only modell, ezért amikor megláttam a Fb. csoportban,hogy hirdetik azonnal lecsaptam rá, külön öröm volt,hogy mint utóbb kiderült egy kedves ismerősöm volt a hirdető :)
    Volt korábban már pár Seikom, SKX007,171 több SPR egyebek, de azok mind 4Rxx meg más alap Seiko szerkezetesek voltak,ebben azonban egy 6R15C szerkezet ketyeg, aminek köszönhetően kézzel húzható,mégpedig egy gyönyörű gravírozott koronáról, 50 óra járástartaléka van, és nagyon finoman, halkan teszi a dolgát, könnyedén siklik a mutató, nem pedig "darabosan".
    Bajcsynál lévő szervízben jártunk vásárlás után, átnézték napi 3sec+-ra belőtték, ez nagyjából meg is van, de megérzi hogyan rakom le, de lassan kitapasztalgatom mit szeret igazán.
    A tokméret 37,5mm, amit nagyon kényelmesnek találok, és nem hat kicsinek, pedig 100kg, 190cm vagyok :DDD
    Külön öröm számomra,hogy 10bar vízállósága van, koronazár nélkül, nem azért mert valaha vízbe szeretném vinni, de megnyugató a tudat,hogy egy alaposabb kézmosás sem árthat meg :DD
    A tok kidolgozásának minősége elképesztő, gyönyörű mestermunka a különbözőféleképpen polírozott tokfülek, vésett feliratok a hátlapon, és az üveg hátlap engedi látszatni a szerkzetet, a minimálisan "díszített" billegőt.
    Az üvege sík zafír üveg,aminek fénytörését nagyon szeretem. A fémszíj tömör végszemes, aminek nagyon örülök, kézen is jó minőséget éreztet a japán órákhoz viszonyítva, persze egy prémium svájci tömör szíj kellemesebb viselet.
    A fémszíj helyett kapott télre egy csokoládébarna gyíkbőrt, illetve várok még egy fekete ráját :))
    A "bőrös" képeken merészkedtem egy GS-t háttérnek választani ;]
    Nagyon megszerettem a kis japánt, így biztosan nagyon sokáig a szerény gyűjteményem alappillére marad.
    Seiko tüskecsatot még nem sikerült találnom, így arra várok tippeket,ha van, 18mm-est keresek, eljátszottam a gondolattal,hogy GS tüskecsat lenne a legideálisabb, de abból csak 16mm-est találtam egyelőre.
    Remélem elnyeri tetszésetek a kis beszámolóm :B

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák