Új hozzászólás Aktív témák

  • szivarvég

    csendes tag

    Tiszteletem!

    Olvasgatom pár napja a fórumot (kezdtem az elején, de mikor realizálódott bennem a posztok száma, inkább hátulról kezdtem visszaolvasni), és le a kalapom az itt felhalmozódott tudás és tapasztalat előtt.
    Első posztom hosszú lesz, ezért elnézést kérek.

    Új vagyok errefelé, konkrétan az egész órás világban. Kb egy hete kaptam egy elegáns automata órát (Doxa 213.10.101.01) ajándékba a családtól, ami egy lavinát indított el bennem. Eddig úgy voltam vele, hogy a telefon egész nap a kezemben, a noti előttem, teljesen felesleges az óra a karomra, nem fogunk urizálni. :DDD
    Az elmúlt egy hétben semmi mással nem foglalkoztam szabadidőmben, csak órákkal. Hívő lettem. :R

    Ami nekem teszik, azok az olyan klasszikus formájú automata órák, melyeket reggel felveszel, este leveszel, és tök mindegy mit csináltál napközben. Az órát magamnak veszem, nem mások miatt, de sajnos az információt nehéz megtalálni és/vagy hiányos, és ami van az is marketingszagú, ezért engedelmetekkel támaszkodnék a tudásotokra és a tapasztalatokra.

    Szeretnék magamnak beszerezni egy szép klasszikus automata órát, ami simán túlél engem. Elvárásaim: zafír üveg, 100m/10 bar, nemesacél tok és szíj, megbízható automata működés, klasszikus vonal, kb 200eFt-os limit. Kicsi csuklóm van, ezért a kronográfok és búvárórák kilőve, használnám farmerrel hétvégén, és öltönnyel is hétköznap.

    Amit kinéztem, azok:
    1.) Tissot PR100 Powermatic 80 - viszonylag új szerkezet (80.111), amiről olvastam jókat, de nem találtam sokat a Tissot-ról, azon túl, hogy a Swatch csoport tagja (vagy csak rossz helyen kerestem).
    2.) Seiko SSA303j1 - 4R57-es szerkezet, amit sokan kritizálnak, ugyanakkor szép óra, és Mo-n is elérhető (na meg Seiko :DD ). Nézegettem a SARX és az SDGM típusokat is (gyönyörűek), de fogalmam sincs ezeket honnan lehetne beszerezni (Amazontól kicsit idegenkedek, Mo-n pedig nem láttam sehol).

    Nem kell kapkodnom, van még időm beszerezni ezeket, de nem tudok nem foglalkozni a témával. Tudnátok esetleg tanácsot adni, hogy honnan érdemes ezeket beszerezni, vagy melyiket, esetleg van jobb ár-érték arányban? Láttam még pár órát ebben az árban, ami az alap kritériumoknak is megfelelt (Claude Bernard, Hamilton), azonban a fenti kettő valamiért úgy érzem többet adna. Minden infót, véleményt szívesen veszek, pláne, mivel hatalmas lemaradást kell ledolgoznom...

    Előre is köszönöm, és bocs a hosszú posztért... :P

Új hozzászólás Aktív témák