Új hozzászólás Aktív témák

  • squir

    aktív tag

    válasz @mriya@ #180504 üzenetére

    Az, hogy nem tudsz értékelni egy ritka/vintage/különleges órát, az a te dolgod. Ha valamit nem ismer az ember azért előtte érdemes utánanézni/olvasni kicsit, mielőtt tanácsot oszt/véleményt mond. Nem 5 db készült belőle, hanem már NEM GYÁRTJÁK. AS szerkezettel szerelt óra a piacon egy-két, néhány darabos limitációt leszámítva nincs. Évtizedek óta. Egy 40 éve nem gyártott holmit beszerezni teljesen új állapotban? Igen, kuriózum. Még ha egy lemezgyári kisautóról is van szó... Nem vagy gyűjtő az ok, de ha nincs fogalmad róla, inkább ne kezdj szakérteni...
    Amúgy a 30-50 éves használt szerkezetek simán hozzák az általad leírtakat (a leírásod alapján egyszerű elabore szerkezetekre céloztál). Egy NOS pláne.

    Ha egy jó, használható, megbízható órát akar az ember, akkor Hamilton. Cserébe átlagos, nincs benne semmi különleges. Olyan, mint bármi más amit ha bemész a boltba akkor megveszed.
    Ha egy jó, megbízható, különleges és a mindennapitól eltérő (kívül-belül egyaránt) órát szeretne, ami nem igazán fog vele szembejönni, akkor Zeno.

    Kézzel fogható minőségben, kivitelben, megbízhatóságban nem lesz eltérés.

    Az egyetlen kézzel fogható, lényegi eltérés a zafírüveg (Hamilton). Nehezen karcolódik, strapabíró; cserébe drága, pótlása nehézkes.
    A Zeno plexis: könnyebben karcolódik, cserébe javítható-polírozható (teljesen összekarcolt plexi felpolírozása 30-60 másodperc egy órásnak), olcsó és könnyű cserélni ha szükséges.
    Sokan szeretik (én is) a plexi "fényét", teljesen másképp látszódik alatta a számlap-mutatók, mint a rideg "mesterséges" zafír esetében

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák