Új hozzászólás Aktív témák

  • haypro

    senior tag

    Sziasztok!

    Remélem jó helyre írok, szerintem ez a topik áll hozzá a legközelebb. A segítségeteket/tanácsot szeretnék kérni az órámmal kapcsolatban.

    Van egy gyönyörű Doxa 171.90.101.01 típusú automata (Sellita SW200-as svájci szerkezet, 26 kővel) órám, ami nagyon a szívemhez nőtt (3 éve kaptam a középiskolai ballagásomra).

    Sajnos érte pár külső behatás, elestem motorral és ráadásul még a csat is kezdi feladni, így levételkor kétszer is esett parkettára, ezáltal van rajta több helyen "horzsolás" szerű sérülés. Képet rakok be róla, ezen a közeli makrón persze sokkal drámaibbnak hat, mint a valóságban: igazából csak relatíve közelről észrevehető.

    Ezzel szeretnék valamit kezdeni, nyilván tisztában vagyok vele, hogy a gyári állapotot lehetetlen újból elérni, de jó lenne ha ahhoz minél közelebb kerülne :)

    Ennek érdekében elvittem már az egyetlen hazai hivatalos szervizbe, az Ungaro Swiss-hez, ahol a honlapon hirdetik hogy foglalkoznak órák külsejének a felújításával is, de sajnos azt mondták hogy semmit nem lehet ezzel kezdeni, amit nehezemre esik elfogadni. (Egyébként abszolút nem ajánlom a helyet.. Az egyik eséskor a "DOXA" feliratból leesett az "A" betű, ezt a kb. pár perces munkát 3.000 Ft-ért csinálták meg hitvány minőségben)

    Szerintetek lehet ezzel kezdeni valamit? Hova fordulhatok? Nem értek hozzá, de nem lehet festeni/krómozni/polírozni, hogy szebb legyen? Ha tudnátok tippeket adni, esetleg van ilyen szerviz/szakember/ismerős, azt nagyon megköszönném! :)

    [ Szerkesztve ]

    ,,I look at the world, and i notice it's turning, while my guitar gently weeps"

Új hozzászólás Aktív témák