Új hozzászólás Aktív témák

  • ricsik

    őstag

    Bármibe lefogadom, hogy ilyen vita már előkerült a 70-es 80-as években is, miszerint a kvarc óra nem is óra, csak is a mechanikus. Mi az, hogy csipog, meg dátumot mutat, stb.
    Eltelt 40 év és már nincs erről vita, a kvarc is óra lett.

    Most ugyanez megy csak az okosórával. Ugyanaz, mind a korábbiak, csak még több funkcióval.

    Mondjuk 5-10 év múlva már a napi töltés sem lesz kérdéses, már most ott van a Garmin solar-ja, ami csak órának használva elég sokáig bírja. Mért is ne lenne óra? Azért mert mást is tud? Ezeket nem kötelező használni. Egy ProTrek sem óra, mert van rajta pl magasságmérő, hőmérő, meg egy csomó más?

    Karon (csuklón) lehet hordani és mutatja az időt? Vajon mi lehet? Karóra. Pont nem attól lesz egy karóra karóra, mert csak az időt mutatja, vagy a nagy általánosságban elfogadott alapfunkciókat.

    Én személy szerint nem szeretem az okosórákat, főleg a napi töltés miatt, de ha megoldják, hogy 2 hetente kelje töltenem fél órát, akkor venni fogok. Szépen megfér majd a mechanikus kézi húzós, az automata és a kvarcok között a polcomon. Egyik sem fogja kiutálni a másikat. Mindegyik karóra, mindegyik mutatja az időt, mindegyik egy másik kor szellemiségét és technológiáját tükrözi. Mindegyik a történelem egy része.

Új hozzászólás Aktív témák