Új hozzászólás Aktív témák

  • g0n21

    senior tag

    válasz Memmaao #266348 üzenetére

    Attól jó órás és attól jó ember valaki, hogy nem kér pénzt, vagy mert lelkesen mesél az órákról?
    Ez az én szememben egy szakmai fórum, amikor közel tíz éve elkezdtem ebben a topikban aktív lenni, akkor is így gondoltam, és nem a laikus nyilvánosságnak tekintem.
    Ha ezért máshogy tekintünk rá, az könnyen lehet.

    Az alapján, amit írsz, szerintem egészen máshogy állunk hozzá az órákhoz és az órás szakmához de ennek nem kell közeledni egymáshoz. Én nem vagyok órás, én csak foglalkoztatom őket, és vannak dolgok amiket én is megcsinálok. Eredetiség vizsgálat, elemcsere, nyomáspróba, szíjcsere, hasonló apróságok.

    Ez a vérbeli dolog ez nekem magas egy kicsit, én is vérbeli vagyok, ha egyébként a munkámat lelkiismeretesen végzem el és szeretem csinálni? Mert akkor vérbeli vagyok.
    a topiktagok egy része végigkövette, ahogy 2017-ben elindítom az órás blogomat magazinomat csak úgy hobbiból, mondhatni passióból, hogy azok is órás tartalomhoz jussanak, akik nem beszélnek angolul, és nem akarják megvárni a kéthavonta megjelenő óramagazint.
    Évekig toltam bele a munkát és a pénzt, mire kinőtte magát annyira, hogy már csak munkát kell beletolni, pénzt nem. És ezt miért csináltam? Az órák iránti elköteleződésből, és azért, hogy az órakedvelő embereknek az anyanyelvükön adhassak hasznos tartalmat, mondhatni értékteremtő hatással lehessek a magyar órás közösségre/nek. A vlogom is ezért indult el. Hogy kinek tetszik, kinek nem, jogos kritikát mindig is elfogadtam.

    Aztán lett innen a topikból néhányunkkal egy közös műhelyünk, ez lett a Pesti Órás. És az én véleményem szerint az, hogy ebben a topikban "kulisszatitkokat" is megosztok a tagokkal, a világ legtermészetesebb dolga két okból: egy szakmai témájú topik (az én szememben), és mert innen indult az egész.
    Ha ez valakit sért, akkor tisztességgel bocsánatot kérek.

    "Minden óra hátlapján a csavaros menet résében lehet szennyeződés, és ez nem a viswlőjét minősíti."
    Én nem a csavaros menet réseire, hanem a tokfül-tok találkozásra gondolok, meg a szíjra.
    Vagy mondjuk inkább ilyenekre gondoltam, el sem tudod képzelni mennyi ilyen van (szóbeli engedéllyel fotóztam, gdpr-nak megfelel).

    Kronometer.hu // nick: Gonzi // Cartier Santos 100 XL 1,8m // Cartier Ronde Croisiere 1,55m // Cartier Santos Dumont small ar-ac 1,7m // Omega X-33 SkyWalker 1,5m // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m

Új hozzászólás Aktív témák