Új hozzászólás Aktív témák

  • ronin s8

    senior tag

    válasz flexxx2 #40998 üzenetére

    Nem értek egyet. :D
    Az, hogy megéri-e, sok mindentől függ. Ezt kivesézhetjük, de röviden, mert évek óta erről ment a diskurzus a bajuszkapcsolón.

    Szerintem:
    Mechanikus órát az visel/vesz, akinek nem elég a mobil, vagy a számítógép, és nem elsősorban az időre kíváncsi, mert épeszű ember nem akar pontatlanabb időmérőt, mint az internet.
    Ezen belül "márkás" órát az hord, aki pluszban vár még valami egyebet is: pl. presztízst, szépséget, dizájnt, feelinget, a mechanika szépségét, stb. Ez már nagyjából a belépő szintű óráknál is megvan, tehát akár egy Orient is kielégítheti ezt az igényt. Az ennél drágább órák már tudnak valami egyebet is, aminek az árral növekvő egyre nagyobb hányada a marketing vezérelt presztízs.
    Tehát úgy tűnik, az ár növekedésével egyre kevésbé "éri meg" az óra.
    Igen ám, de mit várunk még egy ilyen órától? Presztízst? Akkor viszont annak, akinek a presztízs is munkaeszköze (pl. egy ügyvéd, vagy üzletember) annál jobban tudja használni, minél nagyobb ez a presztízs!
    Plusz belejátszik a képbe az eladhatósága is, ami már márkafüggő. Egy Pateket, vagy Rolexet jól el tudsz adni, de egy Omegát, Breitlinget csak akkor, ha használtan, olcsón vetted. A legtöbb márkát el sem tudod adni, csak gombokért. Egy Longinest, Orientet, Hublot-t, TAG-ot alig-alig. Legalábbis jelenleg ezt mutatja a piac. Nem tudsz feljebb lépni, mert nem tudod jó áron beszámítolni a használt órádat. Az Orientet SEHOGY.
    Egyedül a Rolexet, és a Pateket tudod, meg egy-egy, időszakosan hullámzó márkát.

    [ Szerkesztve ]

    "Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."

Új hozzászólás Aktív témák