Új hozzászólás Aktív témák

  • Golota

    aktív tag

    válasz Dexter-2000 #91427 üzenetére

    Szia!

    Mielőtt veszel egy órát 50 ezer környékén, érdemes tájékozódni, kicsit "emésztegetni" az órákat. Azon fogod kapni magad, hogy akár naponta is változik az elképzelésed. Az általad kinézett óra, az un "divatórák" közé tartozik, ami kb annyit jelent, hogy nem valamelyik komolyabb óragyártó cég terméke, hanem egy cég összevásárolja a szerkezetet (Miyota), a tokot legyártatja valahol, tervez hozzá egy pofás számlapot, meg mutatókat és eladja. Nincs ezzel semmi baj egyébként, bár ebben a műfajban rengeteg a gagyi, csak fotón tetszetős példány. Ezen a fórumon a divatóráknak nincs nagy becsülete.

    A kinézett darab egy Bauhaus stílusú óra, erre a kifejezésre keress rá, ha hasonlókat akarsz nézegetni. Érdemes lehet amúgy a Pinteresten böngészni, sok inspirációt adhat.

    A kiszemelted a fekete bevonat miatt nem a legszerencsésebb választás, le fog kopni a bevonat és rondán fog kinézni. 50K körül új óráknál az Orientek között találhatsz zafírüvegest, más márkáknál nem valószínű, max használtan. Még egy mechanikus is beleférhet. Az Orient márka itt amúgy általános nézet szerint abszolút best buy.

    SZerk: Bocs, most látom, hogy 50-re saccolod az üvegcserét és 100 USD az óra. Nos,az üvegcsere lényegesen olcsóbb (10-20 között), de ez majdnem megegyezik az óra értékével.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák