Új hozzászólás Aktív témák

  • vati

    senior tag

    válasz ML320 #1507 üzenetére

    ''Tényleg, mit élveznek a vevők azon, hogy megnézhetik a terméket? Egy flash drive-nál, monitornál (kicsomagoltatja, beüzemelteti, majd köszön és kimegy), hangfalnál, mp3 lejátszónál értem. De egy vinyón mit lehet nézni? Vagy RAM-on?''

    1. hogy mit lehet nézni egy RAM-on?
    Lehet... pl. a PN-t, hogy tényleg azt adják-e oda, amiért fizetek és ami a számlán áll. Itt leírtam, hogy jártam: [link]
    Szerencsére már a rendelési fázisban gyanús volt az eljárásuk, és úgy mentem oda hogy fejből tudtam mit kell nézni a PN-számon. Jó, a boltos is ember, és tévedhet.... de miért mindig a vevő kárára akarnak tévedni?:) Az is érdekes, hogy ilyen ''trükkös'' esetekben mi van a garanciával? Elvégre más termék van a számlára írva, mint amit ténylegesen a vevő kezébe nyomtak.
    Vinyónál is érdemes nézni a pontos típusjelzést, egyéb azonosítókat.

    2. Monitoron mit jó megnézni... igen, jól érted: kicsomagoltatja, beüzemelteti, látja hogy pixelhibás, majd köszön és kimegy - hacsak nem bontasz ki elég gyorsan egy másikat, ami jó. Persze, van a szabvány, hogy ha csak kicsit pixelhibás, az nemis olyan rossz. Csakhogy ez engem -meg a többi vevőt- marhára nem érdekel és csak hibátlan monitort vagyok hajlandó megvenni. (Amikor lcd-monitort vettem, már úgy mentem a boltba -levelezés után-, hogy legyen kicsomagolva, beüzemelve, monitorteszt fusson. Úgy is történt, nem nyűgösködtek miatta. Lehet, hogy a bemutató példányt adták el nekem -nem előttem bontották ki-, de semmi jelét nem vettem észre. Ha ez a pixelhibamentesség ára, ám legyen...)

    3. mp3 lejátszón mit jó megnézni... sok más hasonló kütyüre is igaz: élőben tesztelni hogy nem átverés amit a webes termékismertető adatlapon olvasni lehet. Bevett marketing szokás, hogy az ún. ''specifikáció'' vagy ''adatlap'' szelektív, úgy van kitalálva hogy megnehezítse az összehasonlítást: a használat szempontjából alapvető fontosságú előnytelen tulajdonságok rendre lemaradnak róla, és a boltos is ''elfelejti'' megemlíteni, ha általánosságban kérdezik a termékről. (pl. hogy a hasonló termékekkel ellentétben egy fontos alapfunkciót nem tud az illető termék - sokszor nincs honnan kiderüljön, csak ha élőben kipróbálhatja az ember. Arra ugyan várhat, amikor a boltos szól: ''figyelj, ennél sokkal jobb is van ugyanennyiért'')

    [Szerkesztve]

    Asus TUF Gaming A17 / Ryzen7 6800H / 16GB / 512+1024 GB SSD / GeForce RTX 3050Ti "Vízen járni is könnyű, ha az ember tudja, hol vannak a cölöpök..."

Új hozzászólás Aktív témák