Új hozzászólás Aktív témák

  • wolfman

    veterán

    válasz westcoastog #29995 üzenetére

    Volt idő mikor itt én voltam az aktuális hülye, hogy minden haláltusát vívó gépet elvállaltam olcsón vagy ingyen kollégáknak, most átvetted a stafétabotot. :)

    Tényleg nagyon sok szar és használhatatlan gépet hoztak, majd volt is pár ami nálam romlott el, mert a benne lévő kosz tartotta életben. Lehet úgy nézni, hogy ha annyiért nem vállalod, akkor az se lesz, de sokkal jobban jársz, ha annyiért nem is hoznak. Mocskos sok az ingyenélő ember, neked meg az időd értékesebb.
    Én mindig azt mondom, hogy
    1.: Minden átlag "gépkezelő" úgy van vele, hogy hát a szoftvereket le lehet torrentezni ingyen, akkor ha baja lesz a gépemnek akkor azért se akarok már fizetni. Belassult, kifingott, újítás, hát majd megcsinálja nekem az ITs haver (haverja), kedves leszek vele, adok neki egy üveg pálinkát vagy szalonnát (mert nekem ilyen is volt és ez még jó fizetségnek számít :D) és el van intézve. Amikor valamit mersz említeni, hogy cserélni kell, rögtön megy a hiszti, hogy mitképzelsz vagy beleegyezik, de majd csak jövőhónapban lesz pénze, de ez igazából azt jelenti, hogy akkor se lesz mert a gyerekre kell a pénz meg pont akkor szarik be a kocsi és vizsgáztatni is kell, szóval itt meg is reked neki a történet.
    2.: Minden átlag "gépkezelő", de főleg a 30-40-es éveibe járó emberek azt hiszik, hogy mivel ma az IT forradalmi isdőszakát éljük HD filmekkel, 3D-vel, torrenttel, gyönyörű játékokkal, szupergyors internettel stb stb stb. és ezt az emberek szórakoztatásáért készítették, egyenesen következik belőle, hogy egy számítógépet, pl. PC-t rettentő könnyű kezelni és mindenki ért hozzá. Persze egy ilyen gondolkodással megáldott embernél van telepítve minden sz@r, romlik el legelőször minden és hív téged, hogy az adott gép bitang gyors volt régebben, csak a ku..a anny@t belassult mert sz@r, véletlenül se gondolva saját user hibára. Nagyon sok az önjelölt PCmaster, akikből jól meg lehetne élni, ha nem lennének skótok az első pontból adódóan.

    Nekem ma már nem nagyon hoznak gépeket, de valahogy nem is bánom. Boldogan gondolok arra a kevés ismerősömre, talán néha meg is könnyezem őket, akik vették a pénzt és fáradságot és megfogadták tanácsaimat mind hardverileg mint szoftverileg és mai napig boldog felhasználói gépszörnyüknek és ha találkozunk is, hamar lerendezzük az érdeklődésem egy "minden a legnagyobb rendben" nyugtázással. :)

    „Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

Új hozzászólás Aktív témák