Új hozzászólás Aktív témák

  • net84

    őstag

    ma pettyet súrolták az ügyfelek az üzletből való kivezettetés határát...
    bejött egyik viszonteladónk a fiával, közben egy "kiemelt" ügyfél, elkezdtem összeszedni nekik, amik kellettek, majd töltögetem a garpapírokat, amikor bejön apuci a kicsi fiacskájával, nézeget egy picit, majd a bolt végén bekanyarodnak a rajtár fele, utánnuk jött egy bácsika, aki látva, hogy arra eltűntek a többiek, hát bement ő is. Benézek a pulttól, senkit sem zavartatva lézengenek. Kolléga útbaigazította őket kifelé, hogy kint kapnak segítséget. Kint nyugodtan elvannak, majd egyszer csak látom, hogy a bácsika a pult belső felén, ami körbe van barikádolva prospektusokkal, matat a papírok között, majd levert valamit, ami elég nagyot szólt. Egyböl abbahagyta.
    Apa - fia kombó rádiós bill+egeret keresett. mutatom nekik sorba, hogy milyen van, de mintha nem is érdekelte volna őket, mindig jött a kérdés: valami másik fajta nincs? (Anyád, akkor mond, hogy milyen kell...) Válasz: nincs!
    Bácsika - notebook-ot keresett készleten, éppen tegnap került le az utolsó a polcról, majd a jövő héten lesz...egyébként annyi elképzelése volt, hogy szabadtéri internet vételi lehetőség legyen rajt, valami nagyobbacska tárolóegység, meg kért hozzá oprendszert. Kérdeztem, hogy mire szeretné használni az interneten kívül. - Képnézegetésre, és képek lementésére. Jó! kapott egy normális notit normális áron, ami talán jövő héten lesz is raktáron, így majd meg is tudja nézni. Majd még visszajön.
    Közben jött egy idióta, akit eddig mindig csak hülyeségeket jött kérdezni, vásárolni nem nagyon szokot:
    - routert szeretnék
    - milyet? normál vagy wlan?
    - milyen van?
    - van mindkettő
    - melyik milyen típus?
    (elkezdem sorolni a típusokat, meg az árakat)
    - valami részletes leírást nem tudna minden típusról (teljes d-link családra gondolt) adni, amiben benne van, hogy melyik mit tud és mire való?
    :F - d-link katalógusunk jelenleg nincs.
    - dir 120-as nincs raktáron?
    - nincs, az csak rendelésre
    - én kinéztem a neten ezt a típust, ahogyan nézegettem a tudását, szerintem nekem jó is lenne.
    (anyád! mé nem azzal kezded, hogy milyen kell - főleg, hogy közben megnéztem, hogy print server-es routerre lenne szüksége, ha egyáltalán tudja, hogy mi is az)
    Mondtam neki az árát, megköszönte, elvitt egy árlistát, és távozott.

    Délután kettőkor még azért volt egy vicces csávó. Konkrétan egy adott típusú notit keresett, de úgy, hogy a konkurenciától kapott notileírást az orrom alá nyomta, hogy ilyen.
    Megnézem, nincs - látom jrat, hogy a konkurenciánál is ezt a választ kapta (ezt előre gondoltam, mert ugyanonnan a nagykertől nyomtatták ők is).
    De! találtam neki egy másikat ugyanabban az árban, ugyanabból a családból, csak sata hdd helyett pata van bent, illetve kékfog és még egy két apróság volt bent pluszba, de árban ugyanannyi lenne.
    - jó! mire van itt? Hétfő este? Kedd reggel?
    - hááát, csütörtök dél küröl!
    - az nem jó, hétfőn este elutazok, és csak decemberben jövök haza
    (akkor hogyan vennéd át kedden?)
    - semmilyen nincs, amit meg lehet oldani hétfőre?
    - sajnos nincs.
    (igaz késöbb eszmbe jutott, hogy le tudtam volna hozatni holnapra, de nagyon nem törtem magam, ilyentájt már egyébként is necces lett volna a szállítás lekérése)
    Megköszönték és elmentek, hogy még körülnézenk. Sok szerencsét, 350+k-s notit nemnagyon tart senki raktáron.

    Read only...

Új hozzászólás Aktív témák