Új hozzászólás Aktív témák

  • ML320

    aktív tag

    Imádom a villanyászokat!!!

    Ismerős felhívott. Persze az első percben el kellett volna már küldenem a jó búsba, hogy miért a kivitelezés végén keres meg. Az üzletét átköltöztette. Az új helyen bent van a rack szekrény, meg kéne nézni, hogy akkor hogyan tovább, mert a villanyszerelők idáig megcsinálták, oszt annyi.
    8 gép lesz összesen. Ehhez persze kell 2x16 patch panel (telefon és hálózati aljzat vegyesen), és 2x24 portos gigabites switch. Én is ráterveztetek, de ennyire? Ja, és a régi helyén megvolt már a 8-as switch (4 géppel), valamint a router (ott még csak 2 géppel).
    Kivitelező otthagyott mindent. A szekrény aljában ömlesztve minden. Kontasetről és kábelrendezőkről még nem hallhattak. A szekrénybe betéve még egy video rögzítő rendszer is. UPS minek. Oldalfal leszedve, végülis a panelek így is elérhetőek. Mert a rendezőtől bekábelezni a switchekig már luxus.
    Gyorsan legyártottam pár kábelt, legalább indulni tudjanak. A földön lévő hosszabbítóból két otthagyott cuccot kihúztam, helyükre bekötöttem a switcheket. Legyen egy belső háló, és egy internetes. Ha már azt szeretnék, hogy két fizikailag elkülönülő háló legyen...
    Ma hívtak. A villanyszerelők befejezgettek dolgokat. Viszont nincs belső háló. Két-három oda-vissza telefon eredménye: Ha a rendezőszekrényben kihúznak egy kábelt a 220-as elosztóból, azt minek visszatenni?
    Esztétika és logika? Ha egyszer ezek lennének a kötelező felszerelések... :U

    Ember tervez, Isten perverz...

Új hozzászólás Aktív témák