Új hozzászólás Aktív témák

  • lugosi

    MODERÁTOR

    válasz tisn #27880 üzenetére

    Az a baj, hogy a rokkantnyugdíjasok is ugyanúgy nyugdíjasok és őket is ugyanúgy megilleti az ellátás.
    Az is baj, ezt hozzáteszem, hogy ma a rokkantnyugdíjasok igen nagy része jogosulatlanul veszi igénybe a rokkantnyugdíjat (egyszerűsítek, tudom hogy másképp hívják de maradjunk ennél az elnevezésnél).
    Ezeket is két részre lehet bontani. Egyik részük tényleg igazságtalanul veszi igénybe, sőt lehet hogy pénzért vette stb. De megkockáztatom (nem hiszem hogy erre van felmérés) hogy ők a kisebbik rész a rokkantnyugdíjasokon belül. Igen nagy része a rokkantnyugdíjasoknak a 90-es évek közepe óta azért rokkant, mert valójában munkaképes, de munkanélküli. Sajnos munkahely nincs több, és robbanásszerűen egyik napról a másikra nem is lesz több. Viszont ezek az emberek tömegével kerülnének a nejlonvárosba a töltésen kívül az erdőbe, ha megszűnne a "rokkantnyugdíjuk", mivel munkanélküli ellátást csak pár hónapig kapnák.

    Azokkal van a társadalomnak elsősorban problémája, akik pénzért vették a rokkantnyugdíjat. És ezt a csoportot az sem oldja meg, hogy most felülvizsgálják a rokkantnyugdíjakat. Ugyanis aki pénzért vette, azét (szintén csak elmélet) nem vonják vissza. Miért? Mert vagy ahhoz megy felülvizsgálatra (vagy annak a kollégájához) akitől vette. Vagy ha nem, akkor szól neki, hogy "Pistukámdoktorúr, hehe, ugye megyek erre a felülvizsgálatra, hehe, ugye nem bukUNK le, hehe, szólni kéne a doktornőnek a felülvizsgálaton, ugyemegteszedköszihehe".

Új hozzászólás Aktív témák