Új hozzászólás Aktív témák

  • lugosi

    MODERÁTOR

    válasz tisn #27943 üzenetére

    "Ha ezt meg megnoveled, 30 v. 50%-al, az azt jelenti, hogy 75%-at vonod el a fizunak, szerinted ki fog akkor (legalisan) dolgozni/adozni?! Ez egy baromsag, ne haragudj..."

    Úgy mint a te "30-50%-os nyugdíjcsoki"-d. Nem sikerült észrevenni a párhuzamot?

    "Az atlag oregsegi nyugdij 2012-ben 105k volt, erre jott a kb. 5% emeles, igy iden mar 110k korul van. Tehat a 80k az nem jo nyugdij, az atlag alatti."

    Oké, az átlagfizetés meg mennyi? Úgy látom 220.000 Ft volt 2012-ben. Akkor nem értem miért panaszkodnak annyian... Érthetetlen... Akkor elvileg mindenki tök jól keres! :D

    "A nyuggernek sem alanyi jogon jaro jog az egyszemelyes haztartas, osszekoltozhetnek tobben."

    Ezt mégis hogy? Itt kezdtem el totál komolytalannak venni amiket írsz. Szerintem ezeket vagy poénból, vagy bosszantásképp írod. Őszintén komolyan gondolod, hogy 70 éves embereket össze kell költöztetni, ez a megoldás? Ha nem komoly dologról lenne szó, legszívesebben most röhögnék az egészen.
    Valami nyugdíjas kommuna a víziód? Te van egy ötletem, tereljük a nyugdíjasokat ilyen... ... táborokba? :U

    "aktivhollokoszt"

    (És itt szeretném megragadni az alkalmat arra, hogy - bár idáig többször elsiklottam efölött - de látom hogy a holokauszttal való viccelődés, az ezzel való szóvicc nálad menő. Bár szerencsére az én családom nem érintett ebben, ismerek olyanokat, akiknek a fél rokonsága nem jött haza, mert vagy az odaúton meghalt embertelen körülmények között a marhavagonokban, vagy elpusztították őket olyan buta és gonosz emberek, akik azt gondolták akkor hogy ez a megoldás a világ problémáira. Egyszerűen mélyen sért és ízléstelennek is gondolom ha emberek ezzel viccelődnek. Kíváncsi lennék az ilyen emberek arckifejezésére, amikor az ő családtagjaikat terelik be a gázkamrába, és végig kell nézniük, közben eszükbe jutna hogy milyen jókat viccelődtek ezzel... Nem kívánom ezt neked, félre ne érts, csak gondolj bele egy pillanatra hogy mivel viccelődsz.)

    "Termeszetesen egy munkanelkuli (akar csalados) aktiv, az meg tud elni 3 honap utan 22k RAT-bol, es 6 honap utan 0ft-bol, vagy az idonkenti 47k-s kozmunkabol."

    Sorry, úgy látom te is elhiszed hogy ennyi pénzből meg lehet élni.

    "Nem sok mindent ertesz a vilagbol, a minimalbert nem a dolgozo jolete miatt emelik (adott esetben leginkabb elveszti a munkajat), hanem az ado- es jarulek bevetelek miatt."

    Egész jó irányba halad a gondolkodásod ebben, csak megállsz egy ponton, az egymással elválaszthatatlan dolgokat külön-külön nézed, és ezért tévedsz. A járulékok emelésének és az ellátások emelésének is közös a gyökere, mégpedig az infláció. Az infláció miatt az állam is minden x%-kal drágábban szerez be, ezért több bevételre van szüksége évről évre. A pénzromlás miatt kell emelni az állami bevételeket is, illetve emiatt szükséges emelni a kereseteket is, mivel ez a bérből és fizetésből élőkre ugyanúgy igaz. A kettő együtt elválaszthatatlanul együtt mozog. Ha nem, akkor az szimpla adóemelés. Láthatóan nem igazán érted hogy hogy működnek ezek a dolgok.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák