Új hozzászólás Aktív témák

  • Polemius

    aktív tag

    válasz pschio #3259 üzenetére

    Az meg fülkeforradalom, amikor az eltőzsdézés elől megmentett nyugdíjvagyonon MOL meg Telekom részvényt vesznek. Meg amikor egy-egy mondattal 10-20 forintokkal rontják az devizaárfolyamokat. Vagy amikor a saját hibájuk megfizetését alkotmányban tolják az emberekre. Meg amikor a saját pártkádereiknek állami pénzből kamatmentes hitelt adnak, hogy nyomott árfolyamon kifizessék a devizahitelt. Meg amikor fizetésemelést szavaznak meg, mert ők nem tudnak 750 000 alatt megélni. Plusz ingyen benzin. Plusz frakció meg bizottsági tagság.

    Nyilván a helyi pénzszivattyú működése is a fülkeforradalom része, benne a 6-8% szolgáltatási díj emelésekkel. Ehhez képest a hitelminősítők, akik voltaképp csak a véleményüket mondják el, sehol nincsenek. A forintot már rég bedöntötték a gyorsnaszád kormányosai.

    Ráadásul a hitelminősítők hatása maximum annyi, hogy nem hozza ide a külföldi a tőkéjét. Az a külföldi, akit eddig épp azért szidtak, hogy idehozza a pénzét aztán meg még hasznot is akar látni belőle. Ha idehozza akkor az a baj, ha nem akkor meg az sem jó? Nagyon egyszerűen meg lehet akadályozni a forinttal meg az államkötvénnyel való spekulálást: nem kell eladni külföldieknek belőle. Ja, hogy épp az a baj, hogy lassan már úgy sem kell senkinek, ha utánavágják?

    Könnyű a hitelminősítőkre mutogatni (érdekes, mindig másra mutogatnak, ők soha semmiben nem hibáztak), de azok csak követik a katasztrofális gazdaság helyzetét. Nem mondhatják azt, hogy minden jól megy, száguld a gyorsnaszád. Mert azt csak M. Gy. és O. V. hiszi.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák