Új hozzászólás Aktív témák

  • Polemius

    aktív tag

    válasz Rick4 #44984 üzenetére

    "az általa hozott intézkedések rád nézve előnyös hatásait is elutasítod, ugye?"

    Nem engem szólítottál meg, de válaszolnék.
    Habozás nélkül odaadom azt a kevés anyagilag előnyös változást, ha a negatív részétől is megszabadít. És itt most szigorúan az anyagi részéről írok.
    Személy szerint a változtatások eredője erősen negatívan érint. Az SZJA emeléstől* kezdve, az ÁFÁn keresztül a megtakarítások extra adója, a nagyobb banki költségeim, üzemanyag- és általános áremelkedés**, a biztosítási adó, az egészségpénztári adókedvezmény csökkentése, az eü és nyugdíjhozzájárulás megemelése, az extra adók miatt emelkedő telefonköltségek (pedig nem sokat telefonálok) és a többi sokkal, de sokkal többet vett ki a zsebemből, mint amennyit összességében pluszként adott vissza.*** A magánnyugdíjpénztári befizetéseimet nem is számolom bele.

    Nem számoltam még ki forintra, de éves szinten kb. 100-200e amivel rosszabbul járok így.
    És ez a következő egy-másfél évben csak rosszabb lesz az esetemben.

    * Szeretik adócsökkentésként beállítani, de miközben az SZJA-mat 1%-kal csökkentették, elvették az adóvisszatérítést ami nagyságrenddel nagyobb összeg volt mint az az 1%. Ráadásul egyidejűleg nőttek a járulékok is, legalább ekkora mértékben.
    ** Tudom, a KSH nagyszerű inflációs adatokat közöl, csak ez az én 'fogyasztói kosaram' esetében nem igaz.
    *** Mármint akkor plusz ha nem a 2008-2009-es gáz- és villanyárakat nézzük, hanem csak a közvetlen a 'rezsicsökkentés' előttit, mert korábban volt helyette pl. gázártámogatás.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák