Új hozzászólás Aktív témák

  • HuMarc

    addikt

    válasz FoxiestFox #53860 üzenetére

    Kitartásra és motivációra az átlagnál intelligensebb embernek is szüksége van. Csak könnyebb dolga lesz bizonyos esetekben. De egyébként önmagadnak mondasz ellent.

    „Az IQ és az életképesség között nincs, vagy csak elhanyagolható az összefüggés.”
    Gondolom itt nem a vadászat-tűzgyújtás-sátorépítés életképességre, hanem ennek a modern változatára a gondolsz. Ezután pedig azt állítod, hogy van olyan IQ-szint (<100), ami negatív hatással van az ember esélyeire a siker elérésére. Tehát lényegében megcáfolod eredeti állításodat, és az én álláspontomat támasztod alá.

    Még egyszer: Nem állítom, hogy akár az EQ, akár az emlegetett személyiségtípus ne járulna hozzá egy ember sikeréhez, hiszen nyilvánvalóan nagyon fontos tényezők ezek is, én csak annyit állítok, hogy az IQ-nak (akár az átlagnál alacsonyabb, akár magasabb) kihatása van az adott személy lehetőségeire.

    De nem szeretném tovább nyújtani ezt a témát, mint mondtam (tudom, ezután már nem fogjátok elhinni :DDD ), nem az IQ-értékemre élvezek, nem az én dolgom megvédeni az IQ-t, a Mensát meg főleg nem. :)

    Hát, én kíváncsi lennék egy átlagkereset az IQ függvényében grafikonra, akkor meglátnánk, hogy szebb lesz-e az átlagember párizsije 125+-os IQ-val :)

    Szóval peace.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák