Új hozzászólás Aktív témák

  • Rick4

    félisten

    válasz ebegab92 #71726 üzenetére

    Na akkor csak ami elsőre feltűnt:

    Jó-e ha narancslevet iszok naponta 1-1.5 literrel? Nem ajánlott...Decinként 10-11 g cukor van benne (glükóz, fruktóz). Ez 1 liter esetén már 100-110 g tiszta cukor

    A fruktóznak semmi köze sincs a klasszikus cukorhoz, ugyanis nem kell inzulin hozzá, közvetlenül felszívódik. Ezt a cukorral keverni egyenesen félrevezetés.

    egy cukorbeteg napi 175-200 g szénhidrátot (cukrot) ehet
    A szénhidrát nem cukor, a cukorbeteg nem ehet 170 gramm cukrot. Komplex poliszacharid simán szénhidrát, miközben a cukortartalom minimális. A cukorbeteg is jó esetben szénhidrátból ehet 175-200 grammot, és akkor az még nem is különösebben diétás étrend.

    Naponta 30-40g rost, különben garantált a lassú emésztés
    Ahogy ez érthető, ha nem eszel ennyit, lassan fogsz emészteni, de akkor most a kevesebbtől is? A többtől is? :D

    Minden nap úgy kell felépíteni az étkezést, hogy 3-5 alkalommal egy főétkezéssel, amikor bevihetjük a legnagyobb kalóriamennyiséget.
    Nem kell főétkezés sem, egyenletesen kell elosztani, és az 5 részre bontásnak sincs értelme, akár ehetsz óránként is, csupán az a fontos, hogy ne tegyük a vércukorszintet hullámvasútra. Ehhez nem az elosztáson van a hangsúly, hanem az egyenletességen, és összetevők megfelelő összeválogatásán.

    Minden nap mozogjunk akármit, legalább fél órát. Fél óra séta is bőven jó, ha bírunk többet és/vagy mást, mindenképp jobb.

    A több mindig jobb? A mozgásban nincs ilyen analógia, főleg nem így direkt pongyolán fogalmazva, napi 8 óra edzés kicsinál egy hét alatt.

    Minél több rostdús zöldség, gyümölcs fogyasztása sovány húsokkal, minél kevesebb zsiradékkal.

    Pongyola a köbön... Nem részletezed, hogy vízben oldódóról, vagy vízben nem oldódóról akarsz beszélni, pedig a kettőnek eléggé más a hatása... A "minél több rost" a napi szükséges 45 grammon túl oda vezet, hogy a fehérje, és vitamin felszívódás csökken, vagyis megeszed amit meg kell, és előbb utóbb mégis hiányozni fog a szervezetedből...

    Jó tanácsok, osztogasd még nyugodtan... Biztos van még több hiba is, elég épp ez a pár is.

    Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

Új hozzászólás Aktív témák