Új hozzászólás Aktív témák

  • Rick4

    félisten

    válasz azbest #71870 üzenetére

    Csúnyán nem vagy tisztában pár fogalommal, először is:

    A teherautós nem előzött, bement a belső sávba, nem volt kit előznie, hiszen akkor a kamion még 250m-rel volt előtte, a belső sávban meg kellett tegyen kb 500 métert, hogy egyáltalán utolérje... Mielőtt én bementem elé, már akkor túl volt a 400 méteren... Ez nem előzés, olvass utána a pontos fogalomnak.

    A jobbról kikerülés nem előzés, nekem egyértelmű, mások is linkelték, pontosan van az is definiálva, ami itt történt. A belső-külső-belső sávváltás megtörtént, csak épp volt közötte két kikerülés, meg egy előzés, amitől ugye az már nem belső-külső-belső sávváltás leshet, hiszem miután kikerültem valakit, az nem hagyott bemenni a belsőbe, baleset elhárítása miatt mentem vissza a külsőbe.
    Onnantól, hogy valamilyen cselekményt nem önszámtanból csinálok, hanem mások ráhatására, és ezzel egy balesetet kerülök el (jelen esetben a külsőbe való visszatérést, máskor esetleg egy záróvonal átlépést, a szabályok szerint pedig ilyenkor áthághatom ezt az alacsonyabb rendű szabályt, tehát nem sértek vele szavályt), amire te gondolsz, az az lenne, hogy mennek az autók kint is, bent is, én meg cikázok közöttük, de erről szó sincs, csakúgy, mint a bmw-s mögött, először a gyorsabb tempó miatt utolértem, és mikor láttam, hogy ő szabályt sért, akkor alkalmazva a lehetséges jobbról kikerülést, megcsináltam a bmw-vel, majd miután a teherautós is ugyanezt a hibát követte el, megcsináltam vele is. Pont.
    A bmw-s gyorsított szerinted, mert más ütemben hagyott le egy autót, mint utána két másikat. Az ugye nem lényeg, hogy ha megy elől ez autó 95-tel, mögötte meg 105-tel, és a bmw-s előzi őket, akkor értelemszerű, hogy a lassabban haladó mellett hamarabb elmegy. Gondolom az is nyilvánvaló, hogy a szabály úgy szól, jobbratartási kötelezettséged van, ha nincs akadálya, kimész a jobb sávba, és ott autózol. Nincs kitétel autómárkása, sebességre, kimész és ennyi. Jön a harmadik szabály, amit megint csak nem kívánsz figyelembe venni (vagy nem is ismersz) hogy ha valaki mögötted jön, akkor elengeded. Nem okoskodsz, hogy pedig ő már 160-nal jön, és azt nem lehet, kimész és kuss) Szóval hidd el, ha nem ismerném a szabályokat, én nem tudnám oda-vissza megmagyarázni, hogy mindketten hibásak voltak, én pedig szabálykövető módon jártam el minden esetben, nem raktam volna fel a videot.

    Részemről mindegy, de ez az értelmezés inkább az ellen szól, hogy te a továbbiakban vezess, hiszen élesben egész más egy szitut felismerni, és helyesen cselekedni, mint itt a fotelben ülve, 5x megnézve, és utólag megítélve... Ha ezen fogalmak és összefüggések számodra nem tiszták, és egyértelműek, keresned kellene egy kresz oktatást, és beülni pár órára okosodni. ;)

    Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

Új hozzászólás Aktív témák