Új hozzászólás Aktív témák

  • kovaccss

    tag

    Sajnos senki nem értette meg a komplex problémámat, így egyik javaslat se segít. Részletezem.
    Nemcsak a poratkára, hanem a sima, nagyon finomszemcsés (amit a polcokról lehet letörölni) háziporra, a ruhák, ágynemű foszló darabkáira (minden reggel taknyosan ébredek, mert az ágynemű porával tele van az orrom), szalmára, szénára, cigifüstre, stb. is allergiás vagyok.
    Min. 20 éve minden nap 3-4-szer kell orrot fújnom, akkor is, ha nem porolok semmivel. Ha porolok, órákig fújom az orromat, tüsszögök, mire kitisztul.
    Minden este hajat kell mosnom életem végéig, mert a hajszálak, és a szakállam szőrszálainak a tövében már 1 nap alatt annyi fonom por összegyűlik, hogy irritál. Ha 1 nap nem mosok hajat, akkor elalvás körül, vagy kicsit utána annyira viszket a fejem, a szakállam, hogy lehetetlen aludni.
    Még a hajam, szakállam hosszára is fogyelnem kell, hogy ne vágjam, vágassam túl rövidre, mert a rövidebb szőr és hajszálak tövébe több por rakódik. A szakállam nem lehet rövidebb 2-3 cm-nél, a hajam 6-9 mm-nél.

    Soha többet nem használhatok semmilyen mosóport, mert a mindegyik fajtában benne lévő elég sok oldhatatlan fehér por benne marad a ruhákban, és megszáradás után rendesen porzik, ha kirázom (mosdóban mosok, nincs mosógépem). Csak folyékony mósószer lehetséges. Az illat, színezék, tartósítószermentes Denk Mitet [link] kell használnom, nincs más. Mindkettővel átvernek, mert a folyékonyt vízzel hígítják, a por alakúba oldhatatlan és oldható anyagokat (sót, stb.) kevernek térfogat és súlynövelőszerként.
    Nem használhatok semmilyen dezodort, hónaljstiftet, stb., erre is allergiás vagyok, viszket, 1 szippantás ezekből, máris hányingerem van, rosszul leszek. A hónaljamat nem tudom messzebb vinni az orromtól.

    A tusfürdőket, samponokat is végigpróbálgattam, egyik se jó, mind irritálja, szárítja a bőrömet, még a színezék és illatanyagmentes Dermax [link] is. Pár éve ezzel [link] tusolok, mosdok, mosok hajat, gyógyszertárban veszem 300 g-os tégelyben. Se szilárd, se folyékony szappant nem használhatok, helyette kímélő mosogatószert veszek, mosogatáshoz is, ezzel takarítok is, mosom ki a mosdót, stb.. A lehető legkevesebb vegyszer van a lakásban, ezeken kívül csak Domestos és sósav.

    A sima csapvíz is irritálja, erősen szárítja a bőrömet, mert tele van klóros és más fertőtlenítőszerrel. A sima meleg csapvíz gőze azonnali viszketést okoz. Minden tusolás után percekig égő, viszkető érzés van a bőrömön több helyen, mert a csapvíz fertőtlenítőszereit nem lehet maradéktalanul letörölni. A szegedi víz minősége mindig is rossz volt, már 1991-ben se tudtam meginni, ha muszáj volt (iskolában, nem Szegeden nőttem fel), akkor nem esett jól, azonnal kiszárította a számat. Anna vizet, majd ásványvizet kell innom, a csapvíz lehetetlen.

    Sok ételadalékanyagra is egyre érzékenyebb vagyok, az ételek 99,99%-át nem tudom megenni, csak a nehezen beszerezhető, jó minőségű, drága kaják jöhetnek (havi 40-50e), ezért kell minden máson nagyon spórolni. Sosem fogyasztok nasit (csoki, keksz), hamburgert, chipset, szemét italokat, mint kóla, kávé. Napi 2 étkezés van csak reggel és este, az étkezések között csak vizet iszom, semmit nem eszem. Stb.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák