Új hozzászólás Aktív témák

  • Rick4

    félisten

    válasz Gergello #72206 üzenetére

    Értem én, persze, nincs azzal gond, hogy felülről lefelé megy, de lentről felfelé nem, sőt, az elmúlt pár órában gondolkodtam, mit is csinálnék, ha be kellene osztani a kosztpénzt. Az tuti, hogy otthon főznék, mert ha nincs hova sietnem, akkor időm is van, plusz ugye a máshol főzött kajából másokat is el kell tartani. Egy kiló krumpli 3 evés, a héja miatt legyen csak kettő, 1 kiló zöldborsó, tök, zöldbab, stb stb fagyasztva 3-400Ft, és ezek minimum 4 evés, a rizs filléres tétel, csirkemáj, csirkecomb 400Ft kilója, és ezek is 4 evés, tojás 30Ft, kefír- joghurt otthon akár házi tejből is csinálható, literje 250Ft, és a vele foglalkozós idő is talán 5 perc/ liter, ez is 4 evésre elég. Normális kenyér 400Ft kilója, ez is 4 evés, házikolbász minden xartól mentesen 1800ft kilója, 2 db tuti elég egy hónapra.

    Akárhogy számolom, napi 2 ezresből elég vidáman ki lehet jönni, és akkor nem zsírosat eszel, hanem párolt zöldséget, sült húst, rendes húslevest, főtt rizst, főzeléket, akár rántás nélkül, a saját turmixolt részeivel besűrítve, rakott krumplit, rakott karfiolt, teljesen jó kaják.... És még a rántott csirkecomb is belefér, a rántott csirkemáj is, egy adag 25 deka, ezekből is 100Ft.
    És ezek nem is órákon át főzősek, max 1 óra alatt össze lehet hozni kényelmesen.

    Napi 2 alma 2 paprika, 2 paradicsom se egy nagy összeg, szóval nem értem, hogy mi az, ami ebből nem kivitelezhető, de teszek egy próbát jövő héten,megbeszéltem az előbb, megélünk az asszonnyal ketten 7 nap alatt 14 rugóból. Egészségesen, változatosan fogunk kajálni. Leírom minden nap, miből mennyi kellett, az mennyi pénz volt, és aztán lehet számolni.

    Ugyan tényleg fogalmam sincs, a jelen állás szerint mennyi megy el itthon kajára, mert nem érek rá számolgatni, de azt tudom, hogy már egy ideje nincsen sok csoki, csak tényleg 1-2 kicsi/ hét, nincsen napi 3x 0.33-as kóla, fanta, sprite, napi1x monster, nincs cukor, süti, igyekszem erre figyelni, cserébe zöldség és gyümölcs van, a cba novában van szép alma 150-ért kilója, de azért én a 600Ft-ost szeretem, megveszem a 800Ft-os szőlőt is, és ha úgy jön ki, kidobom a 4 zacskó kakaót, meg a 40 dekás 500Ft-os joghurtot, mert megvettem, aztán mégse kellett, lejárt a szavideje.

    Ja, hogy legyen viszonyítási alap, a két kutya, meg a 3 macska beveri a 6 kiló csirkefarhátat 4 nap alatt, az 1200ft, meg egy kis száraz, meg egy kis konzerv, kutyarágó, fogtisztító, bárányhússal, meg csiekrhússal töltött kutyakeksz, 4-5 havonta kutyakozmetikus 6 ezer/ kutya áron, féreghajtó ha kell kutyadoki, havonta 4500ft a bolha- kullancs elleni advantix csepp, ez-az mindig kell..

    [ Szerkesztve ]

    Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

Új hozzászólás Aktív témák