Új hozzászólás Aktív témák

  • kovaccss

    tag

    A 72196-72197-re egyben válaszolok.
    macilaci78. A légtisztítónak nincs értelme, mert ez csak az okozatot kezeli, nem az okot. A rossz levegő oka a salétrom. 100 éves tömör tégla a ház, ahol a lakásom van, a szigetelések már régen tönkrementek, ezért vizesedik valamennyire minden földszinti lakás. Nincs csőtörés, se ereszcsatorna gond. Nincs lakásbiztosításom. Szellőztetek, amennyit lehet, ma is nyitva volt mind2 ablak 9-17 óráig, aztán indultak a fával fűtők. 17 fok van. Majd fűtök, ha 15 fok lesz bent. A légkondikra általánosságban írtam hogy 99%-ban túl ritkán takarítják. Én takarítanám sűrűn, de sosem lesz légkondim. Mini mosógép se kell, mert ha néha veszek új ruhát, pár hét alatt büdös salétromszagú lesz. A törölközőim 1 évet se bírnak, annyira büdösek lesznek, lehetetlen kimosni ezt a szagot, csak kidobni lehet. Nem főzhetek semmit, mert a csapvíz ihatatlan, ásványvízzel meg fos ízű minden, próbáltam. Ha sütnék valamit, az olajszag beborítja a lakást min. 24 órára, min. 1 nap, mire kiszellőzik, mert csak 2 ablak van, ezek is 10 m-re egymásról, nincs szagelszívó. Nem éri meg sütni. Anyám próbálta a kenyérsütő gépet, ami 1 kg-osat sütött, olyan lisztet kevert, amilyet akart, de nem volt szuper. Még sokkal több gondom van, amit itt összesen leírtam, a huszadát se tudjátok.

    Rick4. Ez az a kastélykert? [link] Hallottam már erről, de 5 km-re van, nem járhatok oda biciklivel minden nap csak enni, sosem voltam ott.
    Amit a kajákról írtál, az nálam teljes mértékben lehetetlen, nevetségesen kevesek a mennyiségek, ezek kanári adagok. Csak hogy lásd az adagomat: 4-5 éve, amikor csak 100 kg voltam, reggelire ettem a piacon a lángosgyárban sajtos-tejfölös lángost. 2 db ilyen lángos kevés volt (pedig az egész piacon itt adják a legnagyobbat, a másik 3 lángosos kisebbet ad, a Nagymama lángosos dekára adja a sajtot, mérlegen szórja rá) kellett még vennem szemben a Zöldség-gyümölcs szigeten 2-3 banánt. Vagy 1 lángos (tegnap jártam arra, 420 Ft), és 4-5 túrós palacsinta (120/db) + 2-3 banán (kb. 200 Ft). Vagy a nagycsarnokban az északi végén a maszek asztalon áruló kolbászosoktól (a sima bolti kolbászok, stb. ehetetlenek) 1 adag kb. 15 cm 3 cm vastag kolbász, fél kiló rozsos kenyérrel, teával, 3 banánnal, vacsorára 18 órakor megéve, kb. éjjel 1-2-kor éheztem meg, mert akkor fekszek. Ez, vagy hasonló kaják 60-70e havonta a havi kb. 75 liter (50×1,5 liter) ásványvízzel. Az étkezések között csak vízivás van, semmi más! Nincs nasi.
    Pár évig próbáltam sokat főzni, sütni, egyszerű dolgokat, mint rántotta (5 tojásból, kb. 40 deka kenyérrel, hagymával, teával), túrós tészta (fél kiló tészta, 40 deka túró az Irén csarnok tejesektől, sütöttem mellé 15 deka húsos szalonnát, ez 2 evés), tejberizs. Főtt krumpli, rizs, mellé sütöttem egy kis húst (nem rántottam, csirke, vagy pulykanyesedék nagycsarnok), vagy készen vettem rántotthúst a piacon. Meg hajába krumpli, csináltam franciasaláta-szerűséget, beleaprítottam a krumplit (1,5-2 kg) egy nagy tálba, bele hagymát, főtt tojást, majonézt, sót, összekevertem. Vettem mellé a nagy Tescoban egész sült grillcsirkét, jó volt. 1 nagy adag saláta 1 egész, kb. 90 dekás csirkével elég volt 3 evésre. Hús nélkül nincs értelme, mert nem lakok jól sok salátától se, csak éhesebb leszek. A kajatérfogat mellé meg kell lenni a kalóriának is, különben 2-3 óra múlva megéhezek, vagy el se múlik az éhség. 7-8 órára jól kell laknom.
    De kb. 2010. óta ehetetlen a grillcsirke (mindenütt), és nem bírom megenni a majonézt, mustárt, ketchupot, stb. A piacon össze-vissza vert feketedett krumplikat lehet csak venni olcsón (főve a felét ki kellett vágni), és már a tápéi, falusi, stb. nyugdíjasoktól is sorozatban fos tápos tojást lehetett csak venni a piacon, megkérdeztem hogy tápos-e, a szemembe hazudtak, hogy nem. Normális alapanyag nélkül nem lehet főzni.
    Ma egyik itt felsorolt kaját se lehet elkészíteni. Az éttermek felejtősek, ha ehető is, min. 2 dagot kell ennem (1 adagtól csak éhesebb leszek), ami máris 1500-2e 1 evésre, és lehet hogy kevés. Napi 5-6e kéne csak kajára+vízre.
    Lásd még itt fent a macilacinak írt "Nem főzhetek semmit" kezdetű részt, a "nem volt szuper." részig.
    Hiába főznék, akkor se lenne olcsóbb havi 60e-nél a kajám vízzel, lehetetlen.
    Nem tudom minden nap a várost járni, hogy innen veszem a kenyeret, amonnan a többi dolgot, 10 helyről összevadászni az ehető dolgokat. Az életem nem az evésről szól, utálok enni. Ha szeretnék enni, egész nap zabálnék bánatomban, és mostanra 200 kg lennék, a bicikli összerört volna alattam, az 1 sarokra lévő boltig nem tudnék elmenni gyalog.

Új hozzászólás Aktív témák