Új hozzászólás Aktív témák

  • veze

    őstag

    megvolt a reggeli..
    az elmaradhatatlan zabpehely. Utána héjában főtt apró krumpli, ahogy anno nagyanyám csinálta (mert ehhez apró kell ezzel a legfinomabb, piac: kb 50-60Ft/kg) a gözölgő krumpli kacsazsírban megforgatva, őrőlt édesnemes paprikaval sóval megszórva ( kacsazsír: bőrős kacsahájból saját kezűleg kisütve, olyankor vettem amikor le volt árazva, kis pénzért és lett egy liternyi zsír, és kisütéskor frissomlós kacsatöpörtyű) nagy bögre tea, kenyér. Mennyiségben nem volt korlát, mindenből annyit, amennyi jól esett :-D
    Ez most az egész nem volt többe kb 100 forintnál.
    fénykép nincs :-)
    Ja , hogy ez az emberek kb 80%-nak elképzelhetetlen fogyasztásra alkalmatlan étekként..
    Pedig hűvös, meg téli reggeleken többször is csinált ilyet nagyanyám
    Igaz vehettem volna valami flancos felágottat ( értsd úgy, anyagilag belefért volna) de volt idő megfözni stb és ezt jobban kívántam.
    ebéd valszeg némi darált husbol rizsből kelkáposztából tejfölből összedobott rakott kel lesz +egy leves

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák