Új hozzászólás Aktív témák

  • ShadowX

    őstag

    válasz veze #90165 üzenetére

    Azért azt hozzá is kellene tenni, hogy a 80+ korúak többségének azért kellett zsírt ennie meg azzal főznie, mert nem volt más akkoriban (elérhető sem volt más, de pénzük sem volt másra), másrészt meg kellett az ez által biztosított energia. Nem tudom Te épp hogyan vagy vele, de én utoljára 25 éve voltam hagyma/paprikaföldön, akkoris már csak javarészt nézőként.

    Nagyapám ezt évtizedeken keresztül megcsinálta, hogy legyen bevétel a családban. Ha emlékeim nem csalnak a kapálás, ültetés majd betakarítás sem épp volt egy kellemes meló. :) Főleg nem a melegebb időszakokban + irdatlan energiát emésztett fel.

    Ma pedig már alig végzünk ilyen jellegű fizikai munkát. Mindenki ITs meg közgazdász vagy épp jogász, de ha épp nem, jellemzően akkor sem a klasszikus értelemben vett fizikai munkát végezzük. Ehhez hozzátársul, hogy mindenhova kocsival kell menni, ezáltal nincs meg az a minimális mozgás sem, amivel ellensúlyozni lehetne az olaj- és zsírszármazékok káros hatásait (plusz ugye tényleg ott az általad említett gyorskaja is...).

    Szóval egy szép kis összetett problémát generáltunk a fene nagy jólétünkkel. Az meg egy külön misét is megérne, hogy a tepertő, szalonna és zsír hármas miért olyan drága amilyen...régen egy részét kidobták, ma meg aranyáron mérik.

Új hozzászólás Aktív témák