Új hozzászólás Aktív témák

  • kovaccss

    tag

    válasz veze #90231 üzenetére

    A fenét, mindenki a lehető legtöbbért akar mindent eladni, hogy minél többet kaszáljon rajta. Senkit nem érdekel hogy Mo-on milyen jövedelmek vannak. Havi nettó 2000-3000 €-ból (700e-1m Ft, Észak és Nyugat-Európában ezt simán megkereshetik a helyi lakosok, a magyar bevándorlók nem) én is másképpen költekeznék.

    Válaszolt a Szkarabeusz: Poly(acrylic acid) partial sodium salt (nátrium-akrilát) 500 g 68900 Ft+Áfa. Poly(acrylic acid) partial potassium salt (kálium-akrilát) 1000 g 51870 Ft+Áfa. Megrendelés esetén fizetési mód előreutalás, a szállítási határidő kb. 2-4 hét.
    Erre írtam hogy mi ez? Nekem a 10-20e/kg postával drága. A válaszuk ez volt: A megadott árakon tudjuk szállítani mint laboratóriumi anyagot.
    Erre írtam: Nekem nem kell szuper drágán előállított szuper tiszta laboratóriumi minőségű anyag, elég a sima olcsó módszerrel előállított termék, mint az ebayesek. De kis mennyiségben (1 kg) postával 10-20e körül vannak, ahol több a postadíj, mint a termék ára. 5-10 kg-tól érné meg venni, de nem kell ennyi. Minél kisebb kiszerelésű annál drágább, minél nagyobb kiszerelésű annál olcsóbb, de egyik se jó nekem, mert mire a kg-onkénti ár jó lenne, már 25 kg-ot kéne vennem. Hiába van USA-ban 50 font = kb. 25 kg 65e Ft-ért, ahol 1 kg kb. 2600 Ft-ra jön ki, amikor nem kell 25 kg, és nem vásárolok USA-ból. [link]

    Érdekes ez a cég, mert ez van ott: Előírások szerint az alábbi vegyszereket magánszemélyeknek nem adható, amennyiben ezekre rendelés érkezik, automatikusan törlésre kerül: Kálium-permanganát, ecetsavanhidrid, hidrogén-peroxid, salétromsav, metanol, toluol, kloroform, nátrium-tetraborát, diklór-metán, króm és higany vegyületek.
    Miért pont ezek tiltottak? Végignéztem, találtam még sok veszélyes, maró, gyúlékony, és mérgező anyagot, akkor ezeket simán megrendelhetem? Aceton, formaldehid, NaOH (nátrium-hidroxid), HF (hidrogén-fluorid), CaOH (kalcium-hidroxid, oltott mész), KOH (kálium-hidroxid), 96%-os kénsav (H2SO4), 37%-os sósav (HCl), stb.. A látott vegyszerek elég nagy része káros az egészségre, sőt van tiszta fém ólom is, ez is mérgező, a bőrön át is. Van fém nátrium is, vízbe dobva elbontja a vizet, és nagy hőfejlődése közben meggyullad a hidrogén, és szétfröccsen az egész. Nem értem, a simán megvehető anyagokból is sokféle dolgot lehet csinálni, ha valaki olyan, hogy ártani akar valakinek.

    Néztem a 90229-es eladó termékeit, van neki tiszta bizmut, erbium, indium, vanádium, kén, rénium, réz, szelén, ittrium, kobalt, arany, tantál, germánium, volfrám, zink, nióbium, lutécium, szamárium, magnézium, molibdén, diszprózium, holmium, nikkel, európium, prazeodímium, króm, stb., ár szerint csökkenően néztem a termékeit. Ez csak 26, és még van több is. Ezek nagy része ritka elem, érdekes. Plusz a világ legerősebb vas+neodímium+bór mágneséből sokféle van neki.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák