Új hozzászólás Aktív témák

  • kovaccss

    tag

    válasz Polemius #90351 üzenetére

    Az 1-es pontra, meg a 90340-re is: Nem kell nekem mindenáron a seggem alá lakás, kocsi, stb., csak hagyják hogy én megteremtsem ezt magamnak. Nem ez történt. 3 lehetőség van boldogulni az életben:
    1-- Szülői segítséggel, ez a segg alá rakás.
    2-- Normális gyerekkor és szülői viselkedés esetén én magam saját erőből meg tudom teremteni magamnak, ami kell, ház, jó meló, mert értelmesen el tudok indulni a felnőtt életembe (nem vagyok idegroncs), el tudom végezni az iskolát, akár egyetemet, találok megfelelő melót, vagy alapítok vállalkozást. A 90-es évek végén jött be az internet, a mobiltelefon, az egész világ ezekre épült. Egy csomó lehetőség lett volna akkor ezzel kapcsolatos vállalkozást indítani, most is jól megélhetnék ebből, mint sokan mások. Ezt a lehetőséget is elvették tőlem a szüleim, meg mások, esélyem sem volt erre. Fos gyerekkorral, idegroncsként nem lehet egyetemet elvégezni, meg bármilyen melóhelyen megállni a helyemet.
    3-- Illegális úton megszerezni a pénzt mindenhez, ez a bűnöző életvitel.

    Az 1-esre megvolt minden, de a szüleim miatt lehetetlen volt. A 2-es alapból lehetetlen volt ugyanezért. Az 1+2 keveréke is mehetne, hogy segít is a szülő, de nem mindenben, de ez is lehetetlen volt. A 3-ast meg szándékosan kerültem mindig. Mivel ez a helyzet, rokkantként ötjegyű pénzzel, valahogyan nekem is meg kell élnem, nekem is kell ennem, rezsit fizetnem, néha új dolgokat vennem, akkor is, ha többet nem tudok dolgozni. Ez az, ami nem érdekel senkit, és nem hagyhatom annyiban. Nem fogok 45 éves korom előtt felfordulni, mert apámnak fontosabb volt a kocsmázás, a csajozás, meg hogy ő jól éljen, anyám meg azt se tudta mit jelent szülőnek lenni, hogyan kell rendesen viselkedni a gyerekeivel, és ezért elúszott a jó életem, és arra se kaptam esélyt, hogy nélkülük elérjek valamit.

    A 90351 2-es pontra. Nem sokat tehettem magamért a megírtak miatt. Hiába volt 10+ melóm 6 év alatt, esélyem sem volt sehol helyt állni. Barátokat sehol sem lehet szerezni ilyen gyerekkorral, se iskolában, se melóhelyen. A rokonaimra sosem számíthattam. A rokkantnyugdíj megkapása után ráértem a hobbimmal foglalkozni, aztán ezzel kezdtem el üzletelni, akkor még simán gyűjtögettem apránként, amire nem volt lehetőségem a 80-as években. Aztán 2008-tól már nem tudtam megélni a rokkant pénzből, ezért az üzletelés egyre inkább a megélhetésért is ment, mint jövedelemkiegészítés. Először jól ment, sok olcsó cuccot lehetett venni, aztán 2008-tól nehezebb lett, tavaly óta még nehezebb. Már alig van ebből bevételem, a havi pár 10e se jön össze. Nem tudok másból pénzt szerezni, csak ehhez értek, az otthon végezhető melók nem érnek semmit, azzal csak a másik fél járna jól, nem zsákmányolhat ki engem senki többet.

Új hozzászólás Aktív témák