Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz veze #91391 üzenetére

    semmi nagy változás nem lesz. Aliexpress felszámolja majd júl1-től az áfát és 150 dolcsiig nem kell ügyintézéssel foglalkozni (max ha szúrópróbaszerűen továbbra is bekérnek ellenőrzésként számlát, mint eddig). Ügyintézési díjat annak kell fizetnie, aki úgy rendeli, hogy nem számítják fel rá a magyar áfát.

    #91395quailstorm
    azért optimista dolog most, pláne később rendelni... amikor beérkezik, az akkori szabály számít, nem a rendeléskori. Szóval, ha júliusig rendelsz, akkor mire ideér és a posta átadja vámkezelésre (mindent vámkezelnek, max vizsgálat nélkül átengedték eddig az olcsónak tűnőket), na az akkor érvényes szabály számít. 2-3 hónap is lehet a szállítás és néha hetekig állnak a dolgok a reptéren, mire a posta kibontja a konténert és hivatalosan elkezdi feldolgozni. Szóval, ha július előtt rendelsz valamit eu-n kívülről és még nincs rajta az áfa, mert azt csak júliustól kezdhetik rászámolni, akkor pont a plusz költséges történet üt be, ha csak júliusban dolgozzák fel itthon.

    #91398 martonx
    nem így van, az átesés a konkrét fajta ellen adhat védelmet. Ha más azonosíthatóságra izgult rá a szervezhet, mint egy új változatnál van, akkor újra be lehet szopni. Egyébként a leölt vírusos hagyományos kínai is ilyen szempontból szopó, hogy nagyon új mutáns ellen az is ilyen.

    A modernebbek elvileg olyan részre izgatják rá a szervezetet, ami ritkábban mutálódik és ezért hatásosabb lehet másik fajtára is. Szóval azok elvileg jobbak, mint az átesés vagy a hagyományos leölt vírusos oltás. De még az elölt hagyományos is 2-3 fajta keveréke, szóval az is több ellen véd, mint az átesés.

    #91400Polemius
    naja, de a lényege a reg oldalnak, hogy sokan ész nélkül engedélyezik a pártlistára kerülést is. Az adatvédelmi tájékoztatóba meg benne van virágnyelven, hogy amíg veszélyhelyzet van, addig meg tagadhatják a gdpr alapján kért adataid törlését is. Mivel korlátozhatják a jogokat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák