Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    Pesten már egy ideje megy a Lime is sok más közösségi megosztós közlekedési eszközzel együtt.

    Mondjuk, pont a Lime volt, ami a legtöbb visszatetszést váltotta ki a userek nemtörődömsége miatt, illetve az ebből fakadó vandalizmus miatt. Például a járdán kereresztben ott hagyott rollereken bukdácsoltak, sok eldőlve, vagy behajítva a bokorba, vagy akár a Dunába. Az elektromos rollerekkel közlekedők között is sok a félnótás, akik pedig nem sajáttal, hanem bérelttel gurulnak, még messzebbre gurult a gyógyszerűk néha. A VI. kerületi önkormányzat egy időben például egy az egyben talált tárgyként kezelte őket, begyűjtötte, elszállította és jó pénzért visszaadta a jogos tulajdonosnak - a szolgáltatónak.

    Viszont a percdíjas szolgáltatások közül szerintem a legélhetőbb. Van 3-4 autós szolgáltató is (Mol, GreenGo, Free Now, akik eszembe jutnak), ahol a perc alapú számlázás a forgalom miatt nem mindig buli.

    Hogy Szegeden mennyire van létjogosultsága, nem tudom. Amikor anno a GTK-ra jártam, akkor a város több pontján lévő tantermek közt ingáztunk: Hattyason tesi óra, Feketesas utca, Boldogasszony sgt vége, majd a Kálvári sgt-i épület. Gyalog is befért az időbe, a villamos sem volt nagy segítség, ha épp lekésted. Biztos, hogy lesznek a szolgáltató által preferált gyűjtőpontok, például a TIK, tesi tanszék, Mars tér, stb.
    Budapesten már elég nagy a szolgáltatás terület, irodaházakhoz, kollégiumokhoz, tömegközlekedési csomópontokhoz a szolgáltató napi szinten helyez ki akár tucatnyi rollert is, mert a GPS nyomkövetőből levonta a statisztikát, hogy műszakváltáskor mindet befogják a júzerek.

    ShadowX: Pesten sok rollertulajdonos BKV-zik: elgurul a metróhoz, villamoshoz, felpattan a rollerrel, majd megy tovább. Ugyanezt csinálják a bérlősök is. Nem fut a busz után, vagy a metróhoz. Ugyanúgy az éjszaka ritkábban járó buszt már nem várja meg, ha épp lekéste az előzőt. Feláll egy ilyen szarra és gurul 4-5 km-t 12-15 perc alatt 600-800 Ft-ért és a ház előtt leteszi.
    Bár szerintem a 4 hónapos teszt rosszul van időzítve. Tanév vége jön, de az új tanév még nem fog elkezdődni, a szegedi fiatalok nyara ráérősebb, de a turizma építeni most egyenesen hazárdjáték.

    [ Szerkesztve ]

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

Új hozzászólás Aktív témák