Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    válasz csoszogi #93407 üzenetére

    Münchenben 800€-t fizetett sógorom egy 3 szobás lakás egyik szobájáért 15 percre a metrótól. Az akkori (kb 4 éve) fizetésének ez kb 25%-a volt.
    A Lidl, Media Markt, stb áruházak akciós újságaiban a nettó árak kb ugyanazok, mint itthon.

    A szolgáltatások: étterem, fodrász, körmös, mozi, kocsma, autószerelő, szabó, stb. Ezek drágábbak. Persze aki magának vágja a haját géppel, otthon főz, letölt, nem jár manikűröshöz, sem inni, de azt is gyalog és konfekció méret, annak nincs semmi gondja.

    Ahogy írtam: Minden bér jobb, csak az élet, a megélhetés is drágább. Ha minden arányosan több, akkor a megtakarítás is. Így is többet lehet spórolni.
    Ami viszont gyökeresen eltér, az a lakóingatlanhoz fűződő viszony. Mig idehaza görcsösen ragasztkodunk a röghöz kötéshez a saját tulajdonú lakóingatlanon keresztül, tőlünk fejlettebb civilizációkban nagyon sokan tök jól elvannak bérleményekben. Rengetegen akár 10 évig is ugyanazt az ingatlant bérlik, akár fel is újítják (a tulajjal megállapodva), aztán ha kinőtték, megunták, mennek máshova. Messze nem akkora kihívás másik országban, vagy akár másik tartományban munkát vállalni, összecsomagolni a családot és mozdulni.

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

Új hozzászólás Aktív témák