Új hozzászólás Aktív témák

  • DarkByte

    addikt

    válasz totya694 #97891 üzenetére

    Ha ennyire zavar ez, olyan router kell ahol a TV-t külön lehet rakni egy portján át és széttűzfalazni az egészet a LAN felé. Pl. Mikrotik, nagyon szeretem a hAP ac3-mamat, és ez igazából egy konzumer router-nek van szánva :) De azért inkább power user cucc, igényel némi tanulást. Viszont meglepett hogy out of box működőképes beállítással jön, ad is egy leegyszerűsített hülyebiztos alap felületet. De utána Winbox-ból lebackup-olod és lehet kísérletezni, bármikor vissza lehet állítani működőre.

    Még én is folyamatában vagyok a tanulásának; én az IoT kütyüjeimet akarom így kicsukni a LAN-ról majd. Habár most kb. a robotporszívó az amire kicsit ferde szemmel nézhetnék :D

    De pl. pont pár hete csináltam meg hogy az itthoni dolgokat el tudom érni egy általa host-olt OpenVPN-en át, plusz rajta futó script a PPPoE újracsatlakozása esetén automatikusan frissíti a domain-em IP címét ami hazamutat.

    Épp a napokban néztem hogy meg tudnám csinálni mikor nincs vezetékes net, hogy az egyik WiFi rádióját átrakom kliens módba, felléptetem a mobilom hotspot-jára és onnantól azt tekinti WAN lábnak, minden cuccom kap megint átmenetileg a mobilnet felől internetet anélkül hogy átdugtam volna bármit. Majd ehhez is össze akarom készíteni a dolgokat egyik unalmasabb hétvégémen.

    És még bőven lehetne vele mit csinálni. Még Docker konténereket is tudna futtatni ha nagyon akarnám, bár erre van jobb mini PC-m.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák