Új hozzászólás Aktív témák

  • rita7107

    aktív tag

    válasz justflash #31909 üzenetére

    Ok. Egy lakás felújításnál az ember neki vág maga. De az új lakásoknál mi lesz? Közintézmények? Irodaházak? stb... A 70 éves mamika szerinted neki áll?

    De nem csak a szobafestő szakmáról van ám szó!!! Amikor én jártam suliba külön voltak a szakmák. Most van mellettem 2 tanuló gyerek. Az ő osztályukban van 3 kőműves, 4 hideg-burkoló, 4 festő + gipszkarton szerelő!
    Szerinted ez normális??? Pár év múlva ki fog építeni épületeket? Ki fog csempézni? Mindenki diplomát akar, még az is aki sötét mint a feketeszén! Teljesen irreális a mai oktatás. Alig 3-as átlaggal (8. osztály) diplomát akar szerezni! Ezért van az hogy "robotok" dolgoznak a fehérvári gyárakban. Nagyon jó látni hogy itt (nagyjából) nincs munkaerő hiány. De miért? Mert robotolunk 7-ből 7 napot, napi 12 órát.

    Az egyik tanuló megkérdezte, hogy ha most indítanék egy vállalkozást mihez kezdenék. Mondtam neki, hogy én 3 évre előre terveznék csak. Addig az építőipar felemelkedését kihasználni, utána céget megszüntetni. Majd megnézni hogy éppen mi a "hiánycikk". Megint 3 év, és megint váltás. Addig amíg a K+F itthon 0, addig nem gondolkodni hosszú távon. Ahhoz legalább 50M-re szükség lenne, de lehet hogy még kevésről is beszélek. Az hogy én elindítok valamit, és a gyerekeim ne tudják hasznosítani a családom által beleölt értéket (tudás+idő+pénz), addig maradna ez!

Új hozzászólás Aktív témák