Új hozzászólás Aktív témák

  • gyenge47

    tag

    válasz rita7107 #31935 üzenetére

    Kis pöcsös voltam a 90-es években, de azért annyi lejött a személyes környezetemben tapasztaltakból és a tanulmányaimból (gazdasági karon diplomáztam), hogy a 90-es évek vadkapitalizmusában akinek volt töke annak volt munkája is. Persze a nagy tömeges gyár bezárások, mely során (többnyire) életképtelen gyárakat zártak meg nyilván megszivatott egy jelentős réteget, de amit Te mondasz, hogy tömegével jöttek át az emberek keletről és kitúrták a magyarokat a munkahelyről az alapból is egy vad elképzelés.

    Nyilván a 80-as évek szocialista munkamorálja nem volt elég 90-es években, ez szokatlan lehetett, de meglátásom szerint a piaci elveken működő gazdaságban egy szorgalmasabb dolgozó több pénzt termel, hiába magyar, nem magyar.

    Eleve ez a kitúrás egy érdekes dolog. Ezzel a lendülettel én is mehetnénk Berlinbe és kitúrhatnám az ottaniakat? Ezt hogyan kell elképzelni? Egy teljesen másik területen, szociális háló nélkül, idegenként ki lehet túrni a helyieket?

    2. pontod pedig echte a kormánypropaganda. Demagóg és felületes, melyet a migirik rémével fenyegetett xenofób proletárok hangoztatnak. A gond még mindig nem a bevándorlással van, hanem a kivándorlással, mely több százezer honfitársunkat érint. Kicsit tele van a tököm, hogy kb az értelmes emberek lelépnek és akinek tényleg van töke az kint is marad. Aki hazajön az meg többnyire nem a legmagasabb gazdasági értékű.

Új hozzászólás Aktív témák