Új hozzászólás Aktív témák

  • hito

    nagyúr

    Sziasztok! Napok óta kínlódom egy bizonyos problémával, nem bírok vele és most ért meg bennem, hogy segítséget kérek. A jelenség elég idegesítő.

    P20 Pro mobillal készült képeket szeretnék és igyekeznék megosztani. Először dng-ből előhívott jpeg-eket töltöttem fel. Arra lettem figyelmes, hogy egész egyszerűen nagyobb mértékben nagyít bele a képbe (direkt linknél, amikor a böngészőben a kép fölött megjelenik ugye a nagyító és oda nagyítunk a képre, ahova kattintunk), mint amekkorát a képméretből adódóan kéne. Értsd: ha XnView-val a 100%-ra (illetve az 1:1-re) kattintok, korrektül nagyít bele, de ha ugyanezt a képet feltöltve netre nagyítok bele a böngészőbe, 2x akkorát nagyít bele, tiszta homály lesz, és a kontúrvonalat már recések lesznek pl. Az már csak hab a tortán és nem ide tartozik, hanem a PS topicba, hogy a képen elvégzett módosítások (expozíció, kontraszt, WB, BW, élesítés, stb.) konkrétan nem érvényesülnek a feltöltött kép esetén, XnView-ban viszont igen.

    No sebaj gondoltam, megpróbálom ugyanezt PS-ban ACR segítségével nem dng-ből, hanem jpeg-gel. Eredmény ugyanaz. Végső elkeseredésemben már odáig jutottam, hogy nem PS-ban szerkesztettem és nem dng-t, hanem XnView-ban jpeg-et. Szintén szar, semmi változás az említett dologban, ugyanúgy sokkal nagyobbat nagyít bele, mint a 100%-nál (1:1-nél) kéne.

    Találkoztatok már ezzel a problémával? Fb pics-nél, Flick-nél is adott a jelenség. Hogy lehetne elérni, hogy olyan kép kerüljön feltöltésre, aminél tényleg jól nagyít bele? Illetve mi ez az egész, mivel magyarázható a dolog?

    Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

Új hozzászólás Aktív témák