Új hozzászólás Aktív témák

  • #16514048

    törölt tag

    Huawei és Honor tulajok!

    Csináltam Lightroom preset-eket a vignetta eltüntetésére Aryon barátunk közreműködésével. Sajnos ez a funkció még mindig nem érhető el az alkalmazásban, de a PC-s verzióban végrehajtott beállításokat a mobilon is végre lehet hajtani ezzel a módszerrel.
    Mivel a mobilos LR legújabb verziójába bekerültek a preset-ek is, így mostantól könnyen lehet alkalmazni őket (eddig is megoldható volt, csak kicsit körülményesebben).

    Mate 10 pro raw fájljait használtam hozzá, de le lett tesztelve a Honor 10, P20 és P20 pro képeivel is, jól működik azokkal is.

    Mivel minden fotó más, így 4 különböző preset-et csináltam. Az 1-es korrigálja legerősebben a középen lévő rózsaszínes elszíneződést, a 2-3-as kevésbé, a 4-es pedig egyáltalán nem, csak a vignette csúszka lett állítva (Honor 10-en talán ezt a legérdemesebb használni).

    Itt a link a fájlokhoz, a következő módon kell őket használni:
    1. Csomagold ki a .zip-et és helyzd a mobil tárhelyére a dng fájlokat, majd Lightroom-ban exportáld őket (ajánlott egy új albumba).

    2. Nyisd meg a képeket, majd a jobb felső sarokban menj a 3 pöttyre, itt válaszd a "Create Preset" opciót.
    Itt fontos, hogy ki legyen pipálva az összes módosítás!

    3. Ismételd meg ezt a másik három képpel is, ezután a Presets menüből tudod őket alkalmazni a képeidre.

    Fontos megjegyezni, hogy ezek csak a vignettálást tüntetik el, minden más beállítást neked kell elvégezni, ízlés szerint!
    Ha a preset-eket használva az egész képre kiható, egységes elszíneződést, vagy bármi hasonlót tapasztalsz, könnyen tudod javítani a megfelelő csúszkákkal.
    Miután ezeket is elvégezted, van lehetőség updatelni a preset-et, vagy egy újat létrehozni, innentől egy gombnyomással tudod alkalmazni ezeket a beállításokat is a képeiden.

    Használjátok egészséggel!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák